Van Egmond wil betere software om buitenspel te beoordelen

1 augustus 2019, 14:46

Dick van Egmond hoopt dat er snel een nieuwe sotftware in de Eredivisie gebruikt gaat worden als het gaat om het beoordelen van buitenspel. Met een paar ton kan er een beter systeem komen waarop buitenspel eerlijker te beoordelen is. "Voor sommige clubs is dat nu nog te veel geld. Maar het zou het spel wel eerlijker maken", stelt de scheidsrechtersbaas.

Tegenover het ANP gaat hij in orde vernieuwde software, waarover de UEFA wel beschikt: op basis daarvan werd het doelpunt van Engeland tegen Nederland in de halve finale van de Nations League afgekeurd. Van Egmond: "Dat doelpunt had bij ons in de Eredivisie geteld, want wij hadden met onze apparatuur niet met zekerheid kunnen zeggen dat Lingard een kleine centimeter buitenspel stond."

En dus hoopt hij snel op de invoering van de nieuwe technologie, zo aan de vooravond van het tweede Eredivisie-seizoen waarin de VAR gebruikt wordt. "Doelpunten zijn terecht goedgekeurd of afgekeurd. Met dank aan de videoscheidsrechters zijn schandalige overtredingen alsnog bestraft met een rode kaart. Het publiek raakt ook steeds beter gewend. Ik denk dat het ook een goede zet is dat bezoekers van wedstrijden dit seizoen in veel stadions via grote schermen op de hoogte worden gehouden van waar de de videoscheidsrechter en arbiter naar kijken", aldus Van Egmond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen