Officieel: Arsenal verbreekt eigen transferrecord voor komst Pepe

1 augustus 2019, 17:47   Bijgewerkt: 1 augustus 2019, 19:13

Arsenal heeft Pepe binnen. Voor de smaakmaker van Lille heeft de club een transferrecord verbroken. Bijna tachtig miljoen euro maakt Arsenal over op de bankrekening van de Fransen. Pierre-Emerick Aubameyang (circa 64 miljoen) gold tot aan vandaag als duurste aankoop van de Londenaren. Ook is Pepe nu de duurste Afrikaanse speler aller tijden. 

Pepe maakte in tachtig optredens voor Lille 37 doelpunten en gaf hij 18 assists. Vooral afgelopen seizoen maakte de 24-jarige indruk. Daarmee werd de rappe en technisch begaafde aanvaller onhoudbaar voor Lille. Napoli had de beste papieren voor de Ivoriaan, maar de Italianen kwamen er niet uit met zijn entourage.

Arsenal bleek bereid diep in de buidel te tasten. The Gunners hebben hem voor meerdere jaren vastgelegd. Volgens de BBC voldoet Arsenal de transfersom in termijnen, omdat de Engelsen de transfersom niet meteen in kas hebben. Pepe is de vierde zomerse aanwinst in Noord-Londen. Eerder werden Dani Ceballos (gehuurd van Real Madrid), Gabriel Martinelli (Ituano) en William Saliba (Saint-Etienne) aangetrokken, waarbij Saliba komend seizoen nog voor Saint-Etienne blijft spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen