Gisteren gemist: AZ door in Europa, FC Utrecht al uitgeschakeld

2 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 1 augustus.

Coëfficiëntenlijst: verschil Nederland en Oostenrijk blijft hetzelfde

Nederland en Oostenrijk houden elkaar in bedwang op de coëfficiëntenlijst. Het verschil tussen beide landen blijft na deze Europese week hetzelfde. AZ scoorde als enige punten voor het Nederlandse voetbal. Sturm Graz deed dat namens de Oostenrijkers, maar is wel uitgeschakeld. Daarnaast kwam Tsjechië niet dichterbij door de uitschakeling van Jablonec.

FC Utrecht gaat af tegen Zrinjski en ligt alweer uit Europa League

Het Europa League-avontuur van FC Utrecht zit er na twee wedstrijden alweer op. De ploeg van John van den Brom begon met een 1-1 stand aan het uitduel met Zrinjski Mostar, maakte vlak voor rust de cruciale uitgoal, maar moest ook de gelijkmaker van Irfan Hadzic incasseren. FC Utrecht moest verlengen in het snikhete Mostar en trok aan het kortste eind. Stanisa Mandic groeide uit tot de held van de Bosniërs door tien minuten voor tijd de 2-1 binnen te frommelen.

AZ kraakt Häcken nu wel en gaat naar volgende ronde

Ongeveer driehonderd meegereisde AZ-supporters konden na afloop van de tweede wedstrijd tegen BK Häcken juichend weer terug naar Nederland. AZ won verdiend met 0-3 in Göteborg en mag zich op gaan maken voor de volgende kwalificatieronde in de Europa League, waarin het speelt tegen FK Marioepol uit Oekraïne. Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi maakten de doelpunten voor AZ.

PSV - ADO Den Haag mogelijk op zondag 20.00 uur

Vanwege Europese verplichtingen wordt PSV - ADO Den Haag mogelijk op zondag om 20.00 uur gespeeld. Dat voorstel heeft de bond bij PSV en ADO neergelegd. Het duel stond oorspronkelijk gepland voor de zaterdag, maar omdat PSV op donderdag aan moet treden in de voorronde van de Europa League gaat de competitiewedstrijd sowieso naar de zondag.

Europa League: PSV treft Noren, Feyenoord naar Georgië

PSV wacht in de derde voorronde van de Europa League een tweeluik met het Noorse Haugesund. Feyenoord moet in die fase van het kwalificatietoernooi naar Georgië voor een ontmoeting met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353911/feyenoord-tegen-dinamo-tbilisi-in-derde-voorronde/,_blank,Dinamo Tblisi]. De duels worden de komende twee donderdagen gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen