Lukkien: "Individueel sterker dan vorig jaar, nu een team worden"

2 augustus 2019, 08:49

Dick Lukkien is met FC Emmen klaar voor de start van het nieuwe seizoen. De oefenmeester heeft veel vertrouwen in de opening tegen FC Groningen en denkt dat zijn elftal kwalitatief sterker is dan een jaar eerder. "Nu gaat het er om dat we echt weer een team worden, want dat vond ik wel een heel voorname kwaliteit van FC Emmen het afgelopen seizoen."

Dat vertelt Lukkien tegenover RTV Noord. Individueel is FC Emmen sterker dan afgelopen seizoen. "We hebben meer specifieke kwaliteit. We zijn in staat om makkelijker doelpunten te maken bijvoorbeeld", stelt de coach, die beseft dat er nu aan het teamplan gewerkt moet worden. "Dat ze echt bereid zijn om vieze meters voor elkaar te maken en elkaars shit op te ruimen. Ik heb goede hoop dat dat ook dit seizoen weer gaat gebeuren."

Te beginnen in de derby tegen FC Groningen, een beladen wedstrijd, beseft ook Glenn Bijl. Rondom hem en Nick Bakker ging afgelopen zomer een soap rond, toen ze een transfer naar Groningen misliepen. Bakker: "Naarmate de jaren vorderen, wordt het wel steeds meer een derby. Ik lees vaak dat het nog niet echt een derby is, vooral van Groningen-kant, maar wat ons betreft is het wel een heel mooie wedstrijd tussen twee buren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen