PSV doet behoorlijk jasje uit: de erfgenamen en hun opvolgers

2 augustus 2019, 12:12   Bijgewerkt: 3 augustus 2019, 13:56

PSV begint het nieuwe seizoen zaterdag tegen FC Twente als belangrijkste uitdager van Ajax. De nieuwe titelrace wordt een hele kluif voor de ploeg van Mark van Bommel. Na vorig seizoen, toen het tot de laatste dag meedeed om het kampioenschap, heeft PSV een jasje uitgedaan. Angeliño, Daniel Schwaab en Luuk de Jong zijn vertrokken en ook een vertrek van Steven Bergwijn en Hirving Lozano hangt nog steeds boven het Philips Stadion. De erfenissen zijn groot in Eindhoven.

Angelino

De opvolging

De 22-jarige Spanjaard werd tegen FC Basel en Ajax vervangen door gelegenheidslinksback Michal Sadilek. Maar normaliter vechten aanwinsten Toni Lato (Valencia) en Olivier Boscagli (Nice) de erfenis van Angeliño uit. Van die twee is Lato de beoogd opvolger, maar was hij zijn komst nog lang niet fit. Hoe dan ook wordt de opvolging een hele kluif. Angeliño's vertrek was direct voelbaar.

Sadilek speelde verdienstelijk, maar het ontbreekt PSV momenteel aan automatismen in de defensie. Die zijn na het vertrek van Angeliño en Daniel Schwaab verdwenen. Vorig seizoen had PSV nog de minst gepasseerde defensie, maar Jeroen Zoet heeft na drie officiële wedstrijden al zes keer moeten vissen.

Daniel Schwaab

De opvolging

PSV investeerde rond de tien miljoen euro in een opvolger van Schwaab. Zijn 23-jarige landgenoot Timo Baumgartl kwam vorige week over van VfB Stuttgart. Wanneer de tijd rijp is voor Baumgartl, lijkt het onwaarschijnlijk dat Van Bommel nog langer vasthoudt aan Derrick Luckassen. De vorig jaar aan Hertha BSC verhuurde verdediger kreeg de kans tegen Basel en Ajax, maar is gewogen en andermaal te licht bevonden. Dus ligt de rode loper uit voor Baumgartl. Aan hem om Schwaab te doen vergeten.

Luuk de Jong

De opvolging

De erfgenamen van De Jong had PSV al in huis. Sam Lammers deed het goed op huurbasis bij sc Heerenveen en Donyell Malen kreeg aan het einde van afgelopen seizoen al de kans in de spits, met De Jong op 'tien' in zijn rug. In de voorbereiding werd al gauw duidelijk dat Van Bommel voor Malen zou kiezen.

Het talent moet het gaan doen als opvolger van De Jong. Daar krijgt hij alle kans toe nu de onfortuinlijke Lammers ook nog eens maanden uit de roulatie ligt met een knieblessure. Tot nu toe grijpt Malen die kans met beide handen aan. De twintigjarige Noord-Hollander ontsprong tegen Basel en Ajax als een van de weinigen de dans bij het matige PSV. 

Maar Malen is een totaal andere speler dan zijn voorganger. Op zijn eigen manier speelt hij als de kapstok van het elftal. Malen was in de duels van afgelopen anderhalve week constant bezig om gaten te creëren voor Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Bruma. Zijn loopacties maakten indruk in de eerste wedstrijden van het seizoen. Nu de doelpunten nog en De Jong heeft een waardig opvolger.

Steven Bergwijn/Hirving Lozano

Het mislopen van de groepsfase van de Champions League kost PSV ook nog eens minstens vijftien miljoen euro. Tientallen miljoenen uit transfers van Bergwijn en Lozano zou PSV dus extra goed kunnen gebruiken. De kans op een vertrek van de aanvallers is er na het debacle in Basel zeker niet kleiner op geworden en nog steeds reëel.

De opvolging

PSV sorteerde al voor op een vertrek van Bergwijn of Lozano door Bruma naar Eindhoven te halen. Na zijn eerste twee doelpunten in Eindhovense dienst lijkt PSV daar vooralsnog in geslaagd. Zijn dure balverlies afgelopen dinsdag tegen Basel zorgde wel voor een zwart randje om zijn beginperiode bij PSV.

Daarnaast meldde Cody Gakpo zich vorig seizoen vanuit de eigen gelederen. Daarin liet hij zien mee te kunnen op het niveau PSV. Als zowel Lozano én Bergwijn vertrekken, moet PSV nog wel de markt op. Voor technisch manager John de Jong ligt daar misschien wel de grootste uitdaging van deze transferzomer. Steven Berghuis geldt als droomkandidaat, maar Feyenoord houdt zijn poot stijf en zou een overgang naar Eindhoven van de baan zijn.

In dat geval moet PSV doorschakelen. Wie staat er onder Berghuis op het wensenlijstje? Naast de competitiestart zaterdag tegen FC Twente en het vervolg in de voorronde van de Europa League blijft ook het schaakspel van PSV op de transfermarkt de komende maand interessant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen