Twente-trainer Garcia: "Merkt dat de jongens geprikkeld zijn"

2 augustus 2019, 16:25

Mark van Bommel liet op de persconferentie van PSV weten veel te verwachten van promovendus FC Twente. Gonzalo Garcia, coach van de Tukkers, tempert de verwachtingen maar kijkt wel uit naar de eerste competitiewedstrijd tegen PSV.

Twente opent het seizoen zaterdag thuis tegen PSV. Een mooie uitdaging, beseft Garcia. "Sommige mensen zeggen: dit is een goed moment om ze te treffen, want het stormt er", zegt de oud-middenvelder tegen Tubantia. "Maar tegelijkertijd kun je ook zeggen dat het misschien wel een slecht moment is, omdat ze in eergevoel en hart zijn aangetast. Achteraf weten we het antwoord. Wat in elk geval overeind blijft is dat PSV één van de topteams van Nederland is."

Garcia kan geen beroep doen op Wout Brama, Emil Berggreen en Tim Hölscher. Toch is hij tevreden over zijn ploeg. "Je merkt aan de jongens dat ze geprikkeld zijn nu de competitie begint. Het enthousiasme is er, al zullen er ook wat spelers even teleurgesteld zijn omdat ze merken dat ze op de bank beginnen. Maar dat is logisch. Ik ben tevreden over onze manier van werken en hoe de jongens onze speelwijze vertalen naar de wedstrijden. Dat neemt niet weg dat we de boel nog niet compleet hebben en dat veel jongens nog geen 90 minuten in de benen hebben. Daar moet je als trainer op voorhand al rekening mee houden met je wisselbeleid."

Lees ook: Van Bommel waakt voor Twente: "Ze gaan verrassen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen