Transferweekje: Van de Beek naar Real, drukte PSV en Til

3 augustus 2019, 15:21

De transferwindow is alweer halverwege, de markt op volle toeren. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax dreigt Van de Beek te verliezen

Ajax vreest voor het vertrek van Donny van de Beek. Real Madrid wordt steeds serieuzer voor de 22-jarige middenvelder. Zinedine Zidane haalt het liefst Paul Pogba naar Bernabeu , maar de komst van zijn landgenoot wordt steeds onwaarschijnlijker. Manchester United wil niet onder de minimale transfersom van 150 miljoen euro. Dat is zelfs voor Real Madrid te gortig. Bovendien sluit in Engeland aanstaande donderdag de transfermarkt. Dus haalt Real Madrid plan B van de plank. Volgens Marca zou de Koninklijke al een persoonlijk akkoord hebben met Van de Beek en is het woord aan beide clubs. De krant vermoedt dat Ajax groen licht geeft voor een transfersom tussen de 60 en 70 miljoen euro. Dan rinkelt opnieuw de kassa in Amsterdam, maar verliest Ajax ook weer een van de hoofdrolspelers van vorig seizoen.

{image[335849][right-half][]}Drukke weken PSV

Bij PSV staat komende maand nog van alles te gebeuren. Hirving Lozano wordt weer nadrukkelijk genoemd bij Napoli, nadat de Serie A-club achter het net viste voor Pepe. Italiaanse media spraken al van een akkoord, maar volgens het Eindhovens Dagblad is dat te voorbarig. PSV wacht nog op een officieel bod van Napoli. De Mexicaan moet rond de 40 miljoen euro kosten. Dat Chucky na de uitschakeling voor de Champions League vertrekt uit Eindhoven, is in elk geval een stuk waarschijnlijker. Voor Steven Bergwijn gaat dat ook op. De 25 miljoen euro die Sevilla volgens [a,https://www.telegraaf.nl/sport/561588272/psv-slaat-eerste-bod-van-sevilla-op-bergwijn-af,_blank,De Telegraaf] bood, vindt PSV te weinig. De Eindhovenaren verlangen veel meer voor hun aanvaller. Naast de perikelen rondom de pareltjes, is er ook de belangstelling voor Jorrit Hendrix en keeper Luuk Koopmans, en wat gaat er gebeuren met Gastón Pereiro? Bologna houdt Hendrix in de wachtkamer, weet het [a,https://www.ed.nl/psv/hendrix-in-wachtkamer-bij-bologna-psv-er-open-voor-transfer~ab84e337/,_blank,ED]. Koopmans geniet interesse van ADO Den Haag, maar heeft de Residentieclub ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353877/ado-den-haag-bevestigt-interesse-in-psv-doelman-koopmans/,_blank,andere opties]. Door alle mogelijke transfers is de kans ook groot dat PSV zelf de markt nog op gaat. Mogelijk ook vanwege de langdurige blessure van Sam Lammers. Met hem is de back-up voor Donyell Malen weggevallen. Op meerdere vlakken worden het dus nog drukke weken in Eindhoven.

Til naar Spartak

Het is een kwestie van tijd voor de transfer van Guus Til naar Spartak Moskou – dat deze week eerder deze week André Schürrle én oud-NEC'er Jordan Larsson presenteerde – officieel wordt gemaakt. PSV'er Gastón Pereiro wilde niet en dus komt Til naar Moskou. Maar wie moeten de Alkmaarders op hun beurt halen? Een nieuwe Til heeft Slot niet zomaar achter de hand en dus moet AZ de markt op. Dat kan met een goed gevulde portemonnee, want volgens De Telegraaf vangt AZ maximaal 18 miljoen euro voor Til. Het Limburgse [a,https://www.1limburg.nl/fortuna-sittard-ster-beeld-bij-az-na-toptransfer,_blank,L1] meldde dat Mark Diemers een mogelijkheid was, verder vallen er vooralsnog weinig namen. Binnen de eigen gelederen doet Kenzo Goudmijn zijn achternaam eer aan, maar is met zeventien jaar erg jong en of Slot al helemaal durft in te zetten op Jeremy Helmer... Wellicht heeft buurman Ajax een geschikte opvolger over op het middenveld?

{image[329235][right-half][]}Sterspelers die nog voor een transfer staan

De transfermarkt is al een maand aan de gang en steeds meer competities beginnen, maar er is nog een flink aantal spelers die hard op weg is om een transfer te maken. Romelu Lukaku is volgens Italiaanse media op weg naar Juventus, Paulo Dybala zou de omgekeerde weg bewandelen, Leroy Sané kiest volgens Kicker voor Bayern München, de toekomst van James Rodriguez is ongewis bij Real Madrid, Sporting-parel Bruno Fernandes heeft nog geen megatransfer te pakken en wat gebeurt er met Neymar? Allemaal topspelers die vermoedelijk nog een toptransfer gaan maken, en dat terwijl er voor afgelopen week Nicolas Pépé (80 miljoen), Joelinton (44 miljoen), Idrissa Gueye (32 miljoen) en Rafael Leão (30 miljoen) ook al de nodige miljoenen vloeiden.

ADO Den Haag

Heel lang bleef het stil in de Hofstad, maar afgelopen week – opvallend laat – kwam er echt beweging. Michiel Kramer werd binnengehaald, terwijl stand-in doelman Indy Groothuizen vertrok. Hij moet worden vervangen door Luuk Koopmans. De naam van de PSV'er valt regelmatig, maar heeft ADO ook andere ijzers in het vuur. Op de vleugel moet ADO ook nog de markt op, om het vertrek van onder andere Ricardo Kishna, Sheraldo Becker en Melvyn Lorenzen op te vangen. De hoop was gezet op Alessio Da Cruz, maar hij werd door Parma verhuurd aan Ascoli. Mede om die reden werd Bilal Ould-Chikh op proef genomen, maar kan hij het gat dichten? Ook meldde Voetbal International de mogelijke komst van Feyenoorder Jordy Wehmann. Het gaat los bij ADO, al is het wat aan de late kant.

Ben jij beter dan Mark van Bommel en Erik ten Hag? Doe mee aan deze gratis Eredivisie-game

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen