Schöne neemt afscheid: "Geen vaarwel, maar een tot ziens"

3 augustus 2019, 21:21

Er komt een einde aan de lange periode van Lasse Schöne bij Ajax. De 33-jarige Deen zat zaterdag nog bij de wedstrijdselectie voor het duel met Vitesse, maar zal het shirt van de Amsterdammers waarschijnlijk niet meer aantrekken. Hij staat op het punt om naar Genoa te vertrekken.

Dat heeft de middenvelder na het duel met Vitesse (2-2) laten weten. "Het is een heel moeilijke keuze geweest", zei hij tegen Voetbal International. "Ik heb lange gesprekken gevoerd met mijn vrouw en met degenen die ik verder liefheb. Iedereen bij Ajax weet hoe ik tegen de club aankijk en wat voor geweldige tijd ik hier heb gehad. Met vorig seizoen als het absolute hoogtepunt. Dat zal het afscheid moeilijk maken. Dit is echter geen vaarwel, maar een tot ziens."

Bij Ajax had de middenvelder weinig uitzicht op speeltijd, waardoor het de keuze voor Genoa perspectief biedt voor Schöne. "Ik heb besloten toe te happen. Ook al ben ik inmiddels 33 jaar, bij Genoa hebben ze plannen met me. Ze zoeken een echte nummer 6, en die rol zal ik in gaan vullen."

Ben jij de beste manager van FCUpdate.nl? Doe gratis mee aan deze toffe managersgame

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen