Dortmund deelt tik uit aan Bayern met winst Super Cup

3 augustus 2019, 22:24

Borussia Dortmund is het seizoen goed begonnen in Duitsland. De runner-up van vorig seizoen bleek zaterdagavond een maatje te groot voor Bayern München in het duel om de Duitse Super Cup. In het stadion van Dortmund zegevierde de thuisploeg met 2-0.

Dat had het voornamelijk te danken aan de inspanningen van Jadon Sancho. De jonge Engelse buitenspeler was vorig seizoen de revelatie in de ploeg van Lucien Favre en liet vanavond zien waarom hij tot de beste aanvallers ter wereld wordt gerekend. Kort na de pauze was Sancho belangrijk bij de 1-0 van Paco Alcacer door de Spaanse spits in stelling te brengen na balverlies van Thiago Alcantara.

Twintig minuten later was Sancho niet de aangever, maar de doelpuntenmaker. De aanvaller bleek niet te stoppen in de omschakeling en rondde na een prachtige sprint koeltjes af. Zijn inzet ging onder Manuel Neuer door in het doel. Dat bleek de genadeklap voor Bayern München, dat ondanks het vele balbezit weinig kansen wist af te dwingen. Ook Dortmund creëerde weinig, maar was op de belangrijke momenten wel slagvaardig. Daardoor heeft Dortmund voor het eerst sinds 2014 de Duitse Super Cup in handen gekregen.

Beide teams speelden al behoorlijk op oorlogssterkte, terwijl de Duitse competitie pas over twee weken in gang schiet.

Ben jij de beste manager van FCUpdate.nl? Doe gratis mee aan deze toffe managersgame

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen