Gisteren gemist: Ajax en PSV morsen, Schöne naar Italië

4 augustus 2019, 00:30   Bijgewerkt: 3 augustus 2019, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 3 augustus.

Opnieuw puntenverlies voor kampioen Ajax in seizoensopener

Landskampioen Ajax is het nieuwe seizoen opnieuw met puntenverlies begonnen. Net als vorig seizoen, toen er in Amsterdam met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Heracles Almelo, moesten ook zaterdagavond in Arnhem de punten worden gedeeld. Tot twee keer toe kwam Vitesse op een voorsprong, maar even zo vaak knokte de regerend landskampioen zich terug. Dusan Tadic stelde uitendelijk het Amsterdamse punt veilig: 2-2.

Hrustic bezorgt Groningen vlak voor tijd zege op Emmen

FC Groningen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Emmen werd het publiek niet of nauwelijks vermaakt, maar vlak voor tijd schoot Ajdin Hrustic de winnende treffer voor Groningen tegen de touwen: 0-1.

Schöne neemt afscheid: "Geen vaarwel, maar een tot ziens"

Er komt een einde aan de lange periode van Lasse Schöne bij Ajax. De 33-jarige Deen zat zaterdag nog bij de wedstrijdselectie voor het duel met Vitesse, maar zal het shirt van de Amsterdammers waarschijnlijk niet meer aantrekken. Hij staat op het punt om naar Genoa te vertrekken.

Emmen verrast met komst international van Peru

Een verrassende aanwinst voor FC Emmen. De club, die zaterdag met 0-1 verloor van FC Groningen, heeft kort na die wedstrijd melding gemaakt van een transfer. De club meldt dat Sergio Peña per direct wordt overgenomen van Granada CF.

Dortmund deelt tik uit aan Bayern met winst Super Cup

Borussia Dortmund is het seizoen goed begonnen in Duitsland. De runner-up van vorig seizoen bleek zaterdagavond een maatje te groot voor Bayern München in het duel om de Duitse Super Cup. In het stadion van Dortmund zegevierde de thuisploeg met 2-0.

Maaskant luistert VVV-debuut op met winst op RKC

VVV-Venlo heeft in haar eerste competitieduel onder leiding van Robert Maaskant direct een zege weten te pakken. Na een belabberde eerste helft, waarin RKC Waalwijk verdiend op voorsprong kwam, wist de thuisploeg na rust haar rug te rechten. Treffers van Elia Soriano en Johnatan Opoku draaiden in de tweede helft al vlug de score om, waarna Peter van Ooijen met een heerlijke pegel het duel besliste: 3-1.

Ook PSV knoeit bij competitiestart: punt voor Twente bij rentree

Na Ajax is ook PSV het Eredivisie-seizoen begonnen met een uitglijder. De Eindhovenaren werden, vier dagen na het Champions League-debacle tegen FC Basel, op 1-1 gehouden door Eerste Divisie-kampioen FC Twente. Het ondermaats voetballende PSV liep al snel achter de feiten aan na een treffer van Keito Nakamura en kwam niet verder dan een tegentreffer van Denzel Dumfries. Twente kwam na rust nauwelijks meer van de eigen helft af, maar het punt was verdiend.

Ben jij beter dan Mark van Bommel en Erik ten Hag? Doe mee aan deze gratis Eredivisie-game

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen