Twente-trainer Garcia: "Ben heel tevreden met dit begin"

4 augustus 2019, 09:05

Het debuut van Gonzalo Garcia als hoofdtrainer van FC Twente is prima verlopen. De voormalig middenvelder pakte met zijn ploeg zaterdag een knap punt tegen PSV (1-1) en daar is hij trots op. De coach is met name te spreken over het verdedigende werk van zijn team.

Garcia zag dat de ploeg van Mark van Bommel meermaals gevaarlijk opdook in het strafschopgebied van Twente. "PSV had wel veel mogelijkheden, maar dan verdedigden wij goed bij voorzetten. Daar ben ik heel tevreden over", zegt hij tegen FOX Sports. "Het is wel vervelend dat we een tegengoal kregen uit een hoekschop. We gaven misschien iets te veel corners onnodig weg. Ik zei het ook al op de bank, dat ik PSV eigenlijk alleen zag scoren uit een standaardsituatie. Want tot het strafschopgebied verdedigden wij heel goed."

"PSV heeft heel veel goede spelers, dus het is erg moeilijk om ze negentig minuten van ons doel weg te houden", zegt Garcia. "Ik had graag gezien dat we de bal niet zo snel weggaven, maar de jongens zaten er doorheen. Tot de laatste tien minuten zijn we wel blijven voetballen, we schieten niet zomaar ballen weg. Alleen in de slotfase was dat niet mogelijk meer. We konden ook niet vrijuit wisselen omdat we moesten afwachten welke spelers zouden aangeven dat ze niet verder konden. Dat maakte het lastig, maar ik ben heel tevreden met dit begin."

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen