Heerenveen al binnen een half uur klaar met zwak Heracles

4 augustus 2019, 14:11

sc Heerenveen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Al na 28 minuten stonden de Friezen op bezoek in Almelo op een comfortabele 0-3 voorsprong. Het apatische Heracles kon daar niets tegenover stellen en leek absoluut nog niet klaar voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. De tweede helft werd zodoende een formaliteit, al zorgde Chidera Ejuke in de blessuretijd nog voor een mooi slotakkoord (0-4).

Het leed was daarmee nog niet voorbij voor de Duitse doelman en zijn ploeggenoten, want nog binnen het half uur werd het ook 0-3. Blaswich verraste zijn ploeggenoot Maximilian Rossmann met een veel te riskante uittrap. De verdediger werd direct afgetroefd, waarna Mitchell van Bergen in stelling werd gebracht en simpel de marge naar drie kon tillen. Rossmann werd direct het kind van de rekening, want Heracles-trainer Frank Wormuth haalde hem van het veld. Veel hielp dat niet, want Heerenveen kreeg richting de rust de nodige kansen op een grotere voorsprong. Het bleef evenwel bij 0-3 en dus kon Wormuth in de kleedkamer aan zijn reparatiewerkzaamheden beginnen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Blaswich 4; Bakboord 4.5, Rossmann 4 (29. Knoester 6), Van den Buijs 5.5, Czyborra 6; Merkel 6, Osman 5, Szöke 5.5 (74. Bijleveld -); Van der Water 5.5, Dessers, 5 Dos Santos 4 (46. Mauro Jr. 5).

sc Heerenveen: Hahn 6; Floranus 6.5, Dresevic 6.5, Botman 6.5, Woudenberg 6.5; Rienstra 6.5 (74. Akujobi -), Faik 6.5, Kongolo 7; Van Bergen 7, Odgaard 7 (88. Van der Heide -), Bruijn 7 (67. Ejuke 6).

Man of the Match: Mitchell van Bergen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Ben jij de beste manager van FCUpdate.nl? Doe gratis mee aan deze toffe managersgame