De Boer trots na knappe overwinning: "Het was écht goed"

4 augustus 2019, 21:13   Bijgewerkt: 5 augustus 2019, 08:23

Frank de Boer staat met Atlanta United bovenaan in Eastern Conference van de Major League Soccer en was na de overwinning op LA Galaxy (3-0) zeer tevreden over wat hij had gezien. "Ik ben echt trots op wat het team heeft laten zien. Het was écht goed: op deze manier houden we het niveau hoog", zei de oefenmeester.

Op de clubsite blikt hij terug op de wedstrijd. "We waren gefocust en dan zie je waartoe we in staat zijn. Het was leuk om te zien: na de eerste twintig minuten hadden we controle", zag De Boer, die zijn elftal geconcentreerd vond spelen. En dat vond hij een compliment waard. "Dit systeem kost namelijk veel energie."

Sowieso ging het tijdens de persconferentie veel over het systeem. Want sinds de Boer Brek Shea geblesseerd uit zag vallen, speelde hij met succes met drie centrale verdedigers op papier. Volgens de Nederlander is er echter weinig veranderd. "Als je dominant bent, ben je ook met drie man achterin dominant. Het is maar net hoe je kijkt naar hoe we spelen. In balbezit is Jules Gressel ook gewoon een linksback en we zetten nog steeds veel druk. Het is gewoon dezelfde mindset."

Lees ook: De Boer op zijn plek: "Vergelijkbaar met Europees topniveau"

Ook kreeg De Boer nog vragen over het geheim van Atalanta United, dat in eigen huis erg sterk is en bovendien voor een recordaantal toeschouwers speelde. Nooit eerder waren er zoveel toeschouwers bij een duel. "Dit willen we volhouden, maar het kost veel energie. Toch moeten we dinsdag hetzelfde doen. Als we dat niet doen, of iemand voert zijn taak niet uit, worden we gelijk gestart."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen