Slot wil de AZ-selectie na vertrek van Til graag bijeen houden

4 augustus 2019, 22:44

Arne Slot hoopt de selectie van AZ na het (naderende) vertrek van Guus Til volledig in tact te houden. De oefenmeester zag zijn ploeg zondagavond winnen van Fortuna Sittard (4-0) met hoofdrollen voor talenten Calvin Stengs en Myron Boadu. "En die jongens willen we graag houden", verzekerde de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de wedstrijd, waarbij het al snel ging over Stengs en Boadu. "Het is hun individuele kwaliteit wat ze doen bij de doelpunten", loofde Slot. "We willen hen behouden, maar dat geldt voor nog een aantal jongens. We zouden een aantal anderen tekort doen om deze overwinning alleen op hen conto te schrijven."

Slot, die komende donderdag alweer aan de bak moet bij AZ in de voorronde van de Europa League, zag zijn elftal ploeteren voor rust. "Echt grote kansen hebben we niet gehad. Gelukkig hebben we het tempo behouden en lieten we de bal heen en weer gaan. Dan moeten zij achter de bal aanlopen", aldus de coach, die Stengs dichtbij bij Boadu neerzette in de rust. "Daardoor hoopten we hem nog beter uit de verf te laten komen."

Lees ook: AZ krijgt 18 miljoen voor Til: "Hier moeten we voor gaan"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen