Keizer gaat af met Sporting in Super Cup tegen Benfica: 5-0

4 augustus 2019, 23:47   Bijgewerkt: 5 augustus 2019, 00:00

Marcel Keizer heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Portugese Super Cup zondagavond. De oefenmeester ging met bekerwinnaar Sporting Portugal, bij wie Bas Dost een basisplaats had, met liefst 5-0 onderuit tegen landskampioen Benfica. Rafa Silva was met een doelpunt en een assist de grote man bij Benfica, dat geen genade kende met Keizer's ploeg, dat na het duel genoeg huiswerk had gekregen.

Keizer heeft met Sporting tot dusver supertalent Bruno Fernandes behouden en ook de in de etalage gezette Dost was nog altijd van de partij, toch leverde de coach met het vertrek van een aantal krachten in. Met onder andere Luciano Vietto, Valentin Rosier en Rafael Camacho kwamen er echter ook een aantal spelers bij, maar geen van hen startte in de basis bij Sporting, dat aan het duel begon als de winnaar van beide Portugese bekers vorig jaar.

Sporting slaagde er geenszins in om het tij nog te keren. Na een uur spelen besliste Pizzi het duel, door na een heerlijke aanval door te stomen en de bal in de verre hoek te schieten. Ook nam hij de 4-0 voor zijn rekening: voormalig FC Barcelona-verdediger Jeremy Mathieu wilde door het centrum uitverdedigen, maar dat werd keihard afgestraft, waarna de bal bij Pizzi kwam: 4-0. Bij beide treffers was Silva aangever.

Tussendoor was Dost al naar de kant gehaald en had Álex Grimaldo uit een vrije trap voor de derde treffer van het sterk spelende Benfica gezorgd. Vlak voor tijd kreeg Idrissa Doumbia nog zijn tweede gele en dus rode kaart voorgehouden en kreeg Benfica via aanwinst Chiquinho nog het slotakkoord (5-0), waarmee de afgang compleet was. Keizer, dat ook nog moet vrezen voor het vertrek van Fernandes, heeft met Sporting huiswerk gekregen, terwijl Benfica de achtste supercup uit de clubhistorie pakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen