Ultee debuteert met verlies: "Geen trauma aan overhouden"

5 augustus 2019, 09:10

Lange tijd kon Fortuna Sittard de boot nog enigszins afhouden tegen AZ, maar kort na de doelwissel was het in één keer einde oefening. In een tijdsbestek van zes minuten gaf de ploeg drie goals weg. Trainer Sjors Ultee probeert het hoofd koel te houden na de 4-0 nederlaag.

De 32-jarige coach debuteerde op de bank in de Eredivisie. "In de rust waren we zeker niet ontevreden", blikt hij terug bij FOX Sports. "Zeker verdedigend ging het best wel naar wens, al hadden we aanvallend net iets meer willen doen. In de tweede helft hebben we alles in tien minuten weggegeven. Dat heeft te maken met niveau. Het tempo van AZ ligt heel hoog en uiteindelijk ga je daar onder bezwijken, maar de goals die we tegen kregen waren ook gewoon te slecht. We zijn als team in een kwartier tijd door de ondergrens gezakt. We moeten toegeven dat AZ nu een maatje of twee te groot is voor ons."

Ultee wilde graag met een goede uitslag aan het seizoen beginnen, maar dat is dus niet gelukt. Ondanks dat probeert hij rustig te blijven. "We moeten ook reëel zijn. AZ is wel bovenkant Nederland en dat zijn wij niet. We moeten leren van de fouten, maar ook niet overdrijven nu dat we hier een trauma aan over houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen