Superboer Owusu wil 'voor ontwikkeling' terug naar Eredivisie

5 augustus 2019 – De Graafschap-back Leeroy Owusu wil terug naar de Eredivisie. De verdediger degradeerde vorig seizoen met De Superboeren naar de Eerste Divisie, maar heeft mede om die reden te kampen met 'motivatieproblemen'. Mede daardoor is hij bij Mike Snoei zelfs buiten de basis gehouden: Jasper van Heertum, die Snoei meenam van Telstar, krijgt voorlopig de voorkeur.

Superboer Owusu wil 'voor ontwikkeling' terug naar Eredivisie

Dat schrijft De Gelderlander. "Ik heb de trainer gezegd dat ik liever in de Eredivisie speel", vertelt de oud-Ajacied tegenover het dagblad. "Dat is voor mijn ontwikkeling beter, denk ik. Ik zou graag een transfer willen maken, ook al heb ik hier nog een contract. Dat heb ik eerlijk kenbaar gemaakt."

Voor trainer Snoei een reden om de man die vorig seizoen slechts 49 miste nu te passeren. "Het zat niet goed, dat merkte ik direct. Ik wil dat hij zich met ziel en zaligheid voor De Graafschap inzet", aldus de oefenmeester na het laatste oefenduel voor de competitie met Osasuna (1-2 verlies).

Owusu blijft desondanks hopen dat hij een nieuwe kans krijgt van Snoei. "Ik probeer nu gefocust te blijven en me terug te knokken. En blijf met de trainer in gesprek. Ik hoop dat ik er vrijdag in de competitie tegen Cambuur weer in sta." Eerder speelde de verdediger voor Excelsior en Almere City.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd