Manchester United maakt Maguire duurste verdediger ter wereld

5 augustus 2019, 13:40   Bijgewerkt: 5 augustus 2019, 13:45

Manchester United heeft van Harry Maguire de duurste verdediger ter wereld ooit gemaakt. De verdediger komt per direct over van Leicester City en kost naar verluidt zo'n 88 miljoen (!) euro. Hij tekent een zesjarig contract bij de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, die daarmee wel een extra 'homegrown-speler' heeft gehaald.

Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. "Hij is een van de beste centrumverdedigers ter wereld", aldus de opgetogen Solskjaer. "Ik ben dolblij dat we hem hebben kunnen halen. Hij leest de wedstrijden goed en presteert sterk op het veld." Met Eric Bailly, Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Phil Jones en Chris Smalling had de Noor genoeg andere smaken achterin, maar die bevielen hem geen van allen goed genoeg.

"Ik ben blij dat ik voor deze mooie club heb getekend. Ik heb genoten bij Leicester City en wil iedereen daar bedanken voor de fantastische twee seizoenen. Maar toen Manchester op de deur klopte, was dat voor mij een geweldige nieuwe kans", zei Maguire. "Ik kijk uit naar het zien van mijn nieuwe teamgenoten en naar de start van het seizoen. Samen met Ole willen we een team bouwen dat prijzen gaat winnen."

Duurste verdediger ooit

Eerder werd hij ook al in verband gebracht met de overgang naar United, destijds kwam de overgang tekens niet rond. Virgil van Dijk is hiermee zijn status als duurste verdediger ter wereld kwijtraakt. De aanvoerder van het Nederlands elftal kostte anderhalf jaar geleden 84 miljoen euro. Lucas Hernandez, Matthijs de Ligt, Aymeric Laporte, Benjamin Mendy en Kylke Walker volgen in het rijtje van duurste verdedigers ooit.

Maguire heeft als groot voordeel dat hij is opgeleid in Engeland als zogenoemde homegrown-speler, waardoor hij niet ingeschreven hoeft te worden en United een extra plek heeft in de Premier League-selectie. Eerder werd ook Aaron Wan-Bissaka voor bijna zestig miljoen euro gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen