Dit zijn de opponenten van de Nederlandse teams in Europa

5 augustus 2019, 14:53

De Nederlandse clubs hebben relatief gunstig geloot voor de laatste voorrondes van de Europa League. Hoewel het nog onzeker is of ze de volgende ronde halen en in het geval van Ajax zelfs niet te hopen is dat ze afdalen, vielen de opponenten relatief mee qua sterkte. Ajax treft Slovan Bratislava of het Ierse Dundalk, terwijl PSV tegen Austria Wien of Apollon.  Alleen AZ moet zoals verwacht aan de bak tegen Royal Antwerp of Viktoria Plzen.

Ajax

De Amsterdammers kregen te horen dat ze bij een winnend tweeluik met PAOK Saloniki dan APOEL Nicosia of Qarabag FK treffen in de play-offs van de Champions League. Wordt er verloren, dan treft de ploeg van Erik ten Hag Slovan Bratislava of het Ierse Dundalk. Dat is een redelijk gunstige loting, want onder andere BATE Borisov en Ludogorets worden daarmee ontlopen. 

PSV

Na de uitschakeling tegen FC Basel moet PSV eerst aan de bak tegen FK Haugesund, maar als die over twee duels wordt verslagen, mag Mark van Bommel moet zijn mannen het opnemen tegen Austria Wien of Apollon. Ook dat lijkt een relatief gunstige loting, aangezien ze onder andere Torino, Midtjylland en Rangers ontlopen.

Feyenoord

De Rotterdammers staan Dinamo Tbilisi een zwaar karwei te wachten, maar als ze het redden dan treft Jaap Stam met zijn elftal Norrköping (Zweden) of Hapoel Beer-Sheva (Israël). Ook dat lijkt redelijk gunstig, aangezien ook Aberdeen, AEK Athene of Zorya Luhansk geloot had kunnen worden. 

AZ

Voor AZ kon er eigenlijk geen kleine ploeg uit de koker komen voor het hoofdtoernooi: Eintracht Frankfurt, Brøndby en SC Braga stonden onder meer op het lijstje. Met Royal Antwerp of Viktoria Plzen is de loting wel erg zwaar, maar had relatief nog zwaarder kunnen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen