De Jong valt slechts in bij Barcelona, dat wint van Napoli

8 augustus 2019, 08:48

In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) was er slechts een rol als invaller weggelegd voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De Spanjaarden wonnen vannacht in de Verenigde Staten met 2-1 van Napoli.

Afgelopen zondag werd De Jong nog verkozen tot Man of the Match na de wedstrijd tegen Arsenal, maar Ernesto Valverde koos vannacht niet voor de Nederlander. Het middenveld bestond uit Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Riqui Puig. De Jong kwam als invaller in de 66ste minuut in het veld voor laatstgenoemde.

Busquets had kort voor rust de score geopend voor Barcelona, maar een eigen doelpunt van Samuel Umtiti betekende de gelijkmaker. Door een doelpunt van Rakitic in de slotfase stapte Barcelona alsnog als winnaar van het veld.