De Jong had meer opties: "Was financieel aantrekkelijk"

8 augustus 2019, 08:22

Luuk de Jong koos er in de zomer voor om zich te verbinden aan Sevilla. De spits wilde na succesvolle jaren bij PSV nog een keer proberen om zich te bewijzen in het buitenland. De spits had veel opties, maar koos bewust voor Sevilla.

"Het heeft lang in mijn hoofd gezeten om nog vijf, zes jaar bij PSV te spelen en daar af te sluiten", zegt de 29-jarige spits tegen de Volkskrant. "Er was interesse uit China, Rusland en Mexico, maar ik twijfelde of ik daar echt gelukkiger zou worden. Het is financieel aantrekkelijk, maar je raakt uit beeld in Europa, bij Oranje. Toen kwam Sevilla en was de keuze makkelijk."

Trainer Julen Lopetegui wist De Jong bovendien te overtuigen met een helder verhaal. "Hij had een rake analyse, ziet me als een spits die goals kan maken, maar ook als teamspeler, die altijd keihard werkt. Hij wist dat ik er 28 had gemaakt en dat daar nul strafschoppen bijzaten. Dat ik in de Champions League soms een positie terugzakte om de ploeg te helpen. Dat ik dus niet zelfzuchtig ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen