Heerenveen laat Rienstra naar Kayserispor in Turkije gaan

8 augustus 2019, 14:17

Het dienstverband van Ben Rienstra bij sc Heerenveen is ten einde gekomen. De Friese club meldt donderdag dat de middenvelder per direct de overstap maakt naar Kayserispor in Turkije. De 29-jarige middenvelder tekent voor twee jaar bij zijn nieuwe club.

Rienstra kwam een jaar geleden over van AZ en speelde 36 duels voor Heerenveen, waarvoor hij vijf keer scoorde. Hij had nog een contract tot 2021, maar vertrekt dus nu al uit Friesland. Technisch manager Gerry Hamstra heeft dubbele gevoelens. "Ben vervulde een belangrijke rol binnen het team. We hebben hem vorig jaar niet voor niets voor langere tijd vastgelegd. Echter beseffen wij ook dat dit voor hem een heel mooie kans is om alsnog eens in het buitenland te voetballen", zegt Hamstra in het statement.

"Zij lieten weten hem heel graag te willen hebben", vervolgt Hamstra. "Uiteindelijk is het voor alle partijen dan ook een mooie transfer geworden. We wensen Ben het allerbeste toe met deze nieuwe uitdaging op het hoogste niveau in Turkije."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen