Van Dijk, De Ligt en De Jong maken kans op fraaie CL-prijzen

8 augustus 2019, 14:52   Bijgewerkt: 8 augustus 2019, 14:58

Tijdens de Champions League-loting op 29 augustus zal er eerst teruggeblikt worden op het afgelopen voetbaljaar. De UEFA reikt dan ook prijzen uit voor de beste spelers van het afgelopen CL-seizoen en heeft donderdag de genomineerden bekendgemaakt. Drie Nederlanders maken kans op eervolle prijzen.

De UEFA reikt bij de loting prijzen uit aan de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller. De UEFA heeft donderdag bekendgemaakt dat drie Nederlanders kans maken op die prijzen. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt strijden samen met Trent-Alexander Arnold om de prijs van beste verdediger.

Frenkie de Jong mag hopen op de award voor beste middenvelder van het Champions League-seizoen. Hij moet concurreren met Christian Eriksen en Jordan Henderson, die allebei de finale haalden. Laatsgenoemde was aanvoerder van Liverpool en mocht na de eindstrijd de beker omhoog houden.

Van Dijk, De Ligt en De Jong werden onlangs door de FIFA al genomineerd voor Best FIFA Men's Player of the Year 2019-award. Dat betekent dat het drietal volgens de UEFA tot de tien beste spelers ter wereld kan worden gerekend.

De kanshebbers

Keepers: Alisson, Hugo Lloris en Marc-André Ter Stegen

Verdedigers: Virgil van Dijk, Trent-Alexander Arnold en Matthijs de Ligt

Middenvelders: Frenkie de Jong, Christian Eriksen en Jordan Henderson

Aanvallers: Sadio Mane, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen