Arsenal heeft gewilde Tierney binnen, Newcastle haalt Carroll

8 augustus 2019, 17:59

Arsenal heeft zich op de valreep versterkt met Kieran Tierney. De gewilde linksback komt over van Celtic en voor hem betalen The Gunners naar verluidt een kleine dertig miljoen euro. Hij is een van de twee defensieve versterkingen die Arsenal wil presenteren op de laatste transferdag: er moet ook nog een centrale verdediger komen.

De komst van Tierney is in elk geval tijdig rond gekomen: Engelse clubs hebben tot 18.00 vandaag (donderdag) de tijd om spelers te halen en in te schrijven. David Luiz wordt genoemd als de ideale kandidaat voor een vacature centraal achterin, ook de namen van Dayot Upamecano (RB Leipzig) en Daniele Rugani (Juventus) zijn reeds gevallen bij Arsenal. Een van hen is in elk geval nog niet gepresenteerd.

Tierney gaat bij Arsenal met rugnummer 3 spelen en tekent een 'langdurig' contract. Tot dusver speelde de twaalfvoudig international zijn hele leven voor de Schotse topclub, met wie hij liefst vijf keer kampioen werd.

Carroll officieel naar Newcastle United

Bij Newcastle United werd met Andy Carroll zoals verwacht juist een aanvallende versterking gepresenteerd. De sterke spits (30) was transfervrij na zijn vertrek bij West Ham United en keert terug naar de club die hem ooit voor veertig miljoen euro aan Liverpool verkocht. Hij tekent een eenjarige verbintenis op St. James' Park.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen