Arsenal slaat verdedigende slag en haalt ook Luiz binnen

8 augustus 2019, 21:34

Arsenal heeft donderdag een belangrijke verdedigende slag geslagen op de transfermarkt: David Luiz is door The Gunners overgenomen van Chelsea. De Braziliaan tekent een contract voor meerdere seizoenen en is de opvolger van de vertrokken Laurent Koscielny.

Daarmee heeft Unai Emery zijn gewenste defensieve versterkingen binnen. Eerder op de laatste dag van de transfermarkt werd namelijk ook Kieran Tierney al gepresenteerd, blijkbaar is ook de komst van Luiz tijdig afgerond. Om 18.00 is de transfermarkt gesloten in de Premier League. "David heeft veel ervaring en ik kijk er naar uit om opnieuw met hem samen te werken", aldus Emery, die komend seizoen Luiz rugnummer 23 ziet dragen.

David Luiz speelde in het verleden voor Paris Saint-Germain - waar hij eerder samenwerkte met Emery -, Benfica en het Braziliaanse Vitória. De timing van zijn overgang is bijzonder, aangezien hij recentelijk zijn aflopende contract verlengde bij Chelsea tot en met 2021. Naar verluidt wordt er zo'n acht miljoen euro betaald voor Luiz, voor wie Chelsea geen vervanger kan halen.

Eerder zag Arsenal Koscielny centraal achterin nog vertrekken, waardoor Emery - die ook Nicolas Pépé en William Saliba haalde - zijn ploeg achterin weer op orde heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen