Sterk Feyenoord door late treffers met anderhalf been in play-offs

8 augustus 2019, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een fris en goed spelend Feyenoord heeft donderdagavond in eigen huis met 4-0 afgerekend met Dinamo Tbilisi. Drie van de vier doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Luis Sinisterra zette Feyenoord in de eerste helft op voorsprong. In de slotfase zorgden een eigen goal, een penalty van Steven Berghuis en het eerste officiële doelpunt van Luciano Narsingh in Feyenoord-dienst voor de ruime zege.

Trainer Jaap Stam had zijn basisformatie ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta (noodgedwongen) op drie plekken gewijzigd. Zo startte Bart Nieuwkoop op de plek van Jerry St. Juste, kreeg Renato Tapia op het middenveld de voorkeur boven Wouter Burger en startte Sam Larsson op de flank; Steven Berghuis verhuisde door de blessure van Dylan Vente naar de spits.

Wat volgde was een fase waarin Feyenoord weliswaar dominant was, maar het geen grote kansen kon creëren. Niet eens zo verwonderlijk, gezien de solide defensie van de ploeg uit Tbilisi. De Georgische nummer twee van het vorige seizoen kreeg in de laatste acht duels slechts één tegentreffer en overleefde de eerste twee Europa League-voorrondes zonder problemen.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Waar Luis Sinisterra eerst nog faalde, was het enkele minuten later wel raak. Na een prachtige aanval met meerdere combinaties rondde de Colombiaan op aangeven van Steven Berghuis koel af: 1-0. Met die stand werd ook de rust gehaald.

Na de theepauze waren er minder mogelijkheden te noteren. Na een uur spelen kreeg Orkun Kökcü twee schietkansen. De eerste werd door de keeper uit het doel geranseld, de tweede ging enkele meters over. Vanuit het niets kregen ook de gasten de eerste noemenswaardige mogelijkheid. Nodar Kavatardze loste een schot, maar Kenneth Vermeer redde uitstekend.

Prachtig slot in De Kuip

Het slotstuk was voor invaller Luciano Narsingh. Op aangeven van Larsson maakte de vleugelaanvaller van dichtbij de 4-0. Dat de return volgende week voor een leeg stadion wordt gespeeld, lijkt zodoende geen enkel probleem. Het moet immers heel erg raar lopen, wil Feyenoord de play-offs van de Europa League ontlopen. Maar u weet: de bal is en blijft rond, al mogen de Rotterdammers dit nooit meer weggeven.

Opstelling en beoordelingen:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 7; Ridgeciano Haps 7, Jan-Arie van der Heijden 6,5, Eric Botteghin 7, Bart Nieuwkoop 6,5 (46. Lutsharel Geertruida 6,5); Leroy Fer 6,5, Renato Tapia 6,5 (76. Wouter Burger -), Orkun Kökcü 6,5; Sam Larsson 7, Steven Berghuis 7,5, Luis Sinisterra 7 (72. Luciano Narsingh 7).

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling