Dit deden de mogelijke opponenten van NL'se clubs

8 augustus 2019, 22:57

Met twee overwinningen en een gelijkspel, geen enkele tegentreffer en vijf goals voor mag de Europa League-avond van de Nederlandse clubs succesvol heten. Met een schuin oog mogen PSV en Feyenoord zelfs al naar de volgende ronde kijken: hoe deden hun mogelijke opponenten het donderdagavond? Zrinjski Mostar, dat FC Utrecht vorige week uitschakelde, verloor hard van Malmö FF: een overzicht van de belangrijkste uitslagen.

Feyenoord

Waar de ploeg van Jaap Stam indruk maakte tegen Dinamo Tbilisi, hebben de mogelijke opponenten IFK Norrköping en het Israëlische Hapoel Be'er Sheva nog geen beslissing kunnen forceren: 1-1. Simon Thern (oud-Heerenveen) zette de thuisploeg op voorsprong, maar Nigel Hasselbaink en consorten kwamen na een klein uur spelen op gelijke hoogte. Ben Sahar (oud-De Graafschap) kwam vlak voor tijd in de ploeg voor Hasselbaink.

{image[335936][right-half][]}PSV

Niet alleen PSV deed goede zaken wat uitdoelpunten betreft, ook Apollon Limassol - een van de twee mogelijke tegenstanders in de laatste voorronde van de Europa League - deed dat. En dat is goed nieuws voor Nederland in de strijd om de coëfficiëntenlijst, want op bezoek bij het Oostenrijkse Austria Wien werd met 1-2 gewonnen door de Cyprioten, dat daarmee een van Nederlands grootste concurrenten pijn doet. Michael Madl, speler van de thuisploeg, kreeg in het laatste kwartier twee keer geel en dus rood, waardoor hij de return ook nog eens moet missen.

AZ

Mocht AZ de volgende halen, dan krijgt het ofwel bezoek van Antwerp FC ofwel van de Tsjechische grootmacht Viktoria Plzen. De Belgen hebben een streepje voor, omdat ze dankzij een doelpunt van Ivo Rodrigues met 1-0 wonnen in het heenduel. Het is echter een zeer minimale zege, waardoor het komende week in de bierstad Pilzen net als in Alkmaar heel spannend wordt.

Ajax

Voor Ajax is het niet te hopen dat het naar dit scenario hoeft te kijken, maar mocht het misgaan tegen PAOK Saloniki, dan is de kans het grootst dat het Slovan Bratislava treft. Die ploeg won woensdagavond al van Dundalk (1-0), dankzij een doelpunt van Dávid Holman vlak voor tijd.

Overige (belangrijkste) uitslagen:

Malmö FF - Zrinjski Mostar 3-0

FC Vaduz - Eintracht Frankfurt 0-5

Torino - Shakhtyor 5-0

FC Luzern - Espanyol 0-2

FC Midtylland - Glasgow Rangers 2-4

Wolverhampton Wanderers - Pyunik 4-0

Bekijk hier alle uitlagen uit de Europa League-voorronde vanavond

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen