Gelukkig huwelijk tussen Ajax en Schöne strandt na zeven jaar

9 augustus 2019, 15:11   Bijgewerkt: 9 augustus 2019, 16:09

Zoals verwacht vertrekt Lasse Schöne bij Ajax. Zowel Ajax als Genoa maakt vrijdagmiddag melding van de transfer van de Deen naar de Serie A. De middenvelder speelde de afgelopen zeven jaar voor Ajax en groeide in die periode uit tot een publiekslieveling.

De middenvelder had in Amsterdam nog een contract voor een jaar. Dat betekent dat Ajax een transfersom ontvangt van Genoa, dat op zoek was naar een controlerende middenvelder met voetballend vermogen. Omdat Schöne merkte dat hij zich dit seizoen wederom vanaf de bank in de basis moest knokken, besloot de 33-jarige Deen deze zomer nog een keer een avontuur aan te gaan. Naar verluidt ontvangt Ajax een bedrag van ongeveer 1,5 miljoen euro.

De Deen keert Ajax de rug toe en sluit een periode die zeven jaar duurde en zeer succesvol was, af. De international speelde liefst 287 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 64 keer scoorde. Hij werd drie keer kampioen, pakte de beker en won met Ajax twee keer de Johan Cruijff Schaal. Bovendien is hij de buitenlander met de meeste duels voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen