De Graafschap en NAC schieten uit startblokken

9 augustus 2019, 21:59   Bijgewerkt: 9 augustus 2019, 22:09

De Graafschap en NAC Breda hebben hun terugkeer in de Eerste Divisie opgeluisterd met een overwinning. Beide Eredivisie-degradanten wonnen met 2-0. De Graafschap deed dit thuis in de topper tegen Cambuur, terwijl NAC uit van FC Dordrecht won. Een van de andere promotiekandidaten, Go Ahead Eagles won ook, terwijl NEC en Roda JC meteen punten lieten liggen.

De Graafschap – Cambuur 2-0

De kraker in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen vond plaats in Doetinchem. Degradant uit de Eredivisie De Graafschap moest tegen Cambuur de eerste kleine stap zetten richting een nieuwe promotie. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de halve finale van de play-offs, die De Graafschap destijds won, en maakten er ook vanavond een spektakel van. Cambuur-trainer Henk de Jong zag zijn oude club onder leiding van Mike Snoei uit de startblokken schieten. Daryl van Mieghem kreeg twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Hij kwam goed naar binnen, maar stuitte op Cambuur-keeper Sonny Stevens en zag diezelfde Stevens even later zijn schot over de lat tikken. De lat zou een centrale rol krijgen in met name de eerste helft, want zowel Mohamed Hamdaoui (De Graafschap) als Robin Maulun (Cambuur) zagen hun vrije trappen op het aluminium eindigen.

Op slag van rust kwam De Graafschap op voorsprong toen scheidsrechter Ingmar Oostrom een strafschop veel te makkelijk toekende. De veelbesproken, maar ondanks transfergeruchten gebleven, Youssef El Jebli pakte het cadeautje uit: 1-0. Nadat in de eindfase van de eerste helft de eerste treffer viel, viel in de beginfase van de tweede helft de 2-0. Een klutssituatie van een dreigend De Graafschap zorgde voor de tweede treffer. Nieuwkomer Jesse Schuurman schoot via Calvin Mac-Intosch raak. Na die 2-0 was de angel uit de wedstrijd en gebeurde er weinig meer, op een mooi eerbetoon van de thuissupporters voor oud-trainer Henk de Jong na. Hij zal gezien hebben dat hij met Cambuur nog veel werk moet verzetten, terwijl De Graafschap meteen al goede zaken doet.

FC Dordrecht – NAC Breda 0-2

In Breda was er deze zomer een ware leegloop en vertrok het overgrote deel van de selectie na de degradatie van NAC. Het nieuwe NAC, met de aangebleven trainer Ruud Brood, opende het seizoen in Dordrecht. NAC begon fel aan het duel en wilde de thuisploeg waar het kon onder druk zetten. De eerste dreigende momenten waren dan ook voor de bezoekers, maar echt grote kansen leverde dat nog niet op. Doelman Nick Olij had overigens bijna voor een onvergetelijk debuut gezorgd. Zijn lange uittrap verraste collega-doelman Ramon ten Hove van Dordrecht, maar ging uiteindelijk naast. Na iets meer dan twintig minuten brak NAC het duel open. Een vrije trap van Andrija Filipovic werd hard binnengekopt door Arno Verschueren: 0-1.

Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 3-2

Veel supporters van Go Ahead Eagles zullen misschien nog steeds niet kunnen bevatten dat zij vanavond weer in de Eerste Divisie moesten beginnen. Na de bizarre play-offfinale tegen RKC Waalwijk ging de Eredivisie op het nippertje aan de neus van de Deventenaren voorbij en daarom wachtte vandaag de krachtmeting met MVV. Bij beide ploegen een nieuwe trainer voor de groep: bij Go Ahead in de persoon van Jack de Gier en bij MVV de Turk Fuat Usta. MVV opende via Koen Kostons de score in dit duel, maar hij zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Niet veel later maakte Anthony van den Hurk alsnog de 0-1 door een counter af te ronden. Go Ahead was daarna wakker en nam het initiatief in de wedstrijd over. Alexander Bannink schoot via een MVV-been over en negen minuten na de 0-1 zorgde Jaroslav Navrátil voor de gelijkmaker.

Overige uitslagen:

TOP Oss – Jong Ajax 2-1

Helmond Sport – FC Volendam 1-1

NEC – FC Eindhoven 1-2

Roda JC – Almere City 1-1

Programma:

Zaterdag: Excelsior – Jong FC Utrecht (19:45 uur)

Maandag: Jong PSV – FC Den Bosch en Jong AZ – Telstar (20:00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen