Premier League: uitstekende start Pröpper, Locadia en Pieters

10 augustus 2019, 17:54

Davy Pröpper en Jürgen Locadia hebben een droomstart beleefd met Brighton & Hove Albion. De club van de oud-PSV'ers zegevierde met 0-3 bij Watford. Erik Pieters schoot met zijn nieuwe club Burnley ook uit de startblokken. Southampton werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Patrick van Aanholt (Crystal Palace) en Nathan Aké (Bournemouth) moesten zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Watford - Brighton & Hove Albion 0-3

Pröpper had nog een belangrijk aandeel in de ruime zege van Brighton. De Oranje-international bereidde de 0-2 van Florin Andone voor. De openingstreffer in de eerste helft werd een eigen doelpunt op naam van Abdoulaye Doucouré. Een klein kwartier voor het einde besliste Neal Maupay het duel op Vicarage Road, waar Daryl Janmaat aan de zijde van Watford negentig minuten op de bank zat.

Burnley - Southampton 3-0

Pieters streek deze zomer neer bij Burney en wist zich meteen in de basis te knokken. Als linksback bewees hij meteen zijn waarde door in de zeventigste minuut de 2-0 van Ashley Barnes voor te bereiden. Even daarvoor had diezelfe Barnes de score geopend. Voormalig AZ-speler Joey Gudmundsson zorgde als maker van de derde treffer voor de beslissing.

Crystal Palace - Everton 0-0

Van Aanholt was in de tweede helft goud waard voor Crystal Palace. Hij haalde een zeker doelpunt van Everton van de doellijn. Dit ging ook meteen de boeken in als een van de weinige opwindende momenten. Zowel Crystal Palace als Everton kenden duidelijk optartproblemen. Ook invallers Wilfried Zaha - hij vertrok toch niet bij Palace - en Everton-aankoop Moise Keane konden daar niets aan veranderen. Uiteindelijk koesterde Everton het punt, omdat Morgan Schneiderlin met rood van het veld moest.

Bournemouth - Sheffield United 1-1

Aanwinst Arnaut Danjuma Groeneveld onbrak nog in de wedstrijdselectie van Bournemouth, waar Nathan Aké in de basis startte. The Cherries leken op weg naar drie punten na de goal van Chris Mephan. Maar in de slotfase sloeg Sheffield United toe. Billy Sharp bezorgde de promovendus een puntje bij hun terugkeer op het hoogste niveau. Voor Sharp zelf was het ook een gedenkwaardige treffer. Met zijn doelpunt is hij trefzeker geweest in de vier hoogste divisies van Engeland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen