Gisteren gemist: Ajax rolt Emmen op, dak AZ-stadion ingestort

11 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 10 augustus.

AZ-stadion verboden terrein, snel overleg met KNVB en UEFA

Het stadion van AZ is voorlopig verboden terrein. De club meldt dat het terrein tot nader orde niet toegankelijk is. AZ werd zaterdagmiddag opgeschrikt toen het dak van het AFAS Stadion deels was ingestort. Daarbij vielen geen gewonden. De vrees bestaat wel dat de Alkmaarders door de gebeurtenissen moeten uitwijken voor hun thuiswedstrijden.

Ajax beleeft kinderlijk eenvoudige avond tegen FC Emmen: 5-0

Ajax heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de wedstrijd tegen FC Emmen, die eigenlijk geen moment een wedstrijd was, kwamen de Amsterdammers pas na een half uur tot scoren. De beslissing viel na rust echter al snel via Hakim Ziyech, waarna Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar (2x) de Amsterdamse zomeravond nog wat mooier maakten voor hun ploeg (5-0). Een prachtig moment was er ook voor Sergiño Dest, die een half uur voor tijd zijn Eredivisie-debuut mocht maken.

Negental FC Groningen thuis onderuit tegen FC Twente

FC Twente heeft zijn eerste zege in de Eredivisie binnen. De promovendus versloeg FC Groningen in een krankzinnig duel met 1-3. Voor rust misten beide ploegen een penalty en kreeg de thuisploeg liefst twee rode kaarten. Na rust kwam Twente op een comfortabele 0-2 voorsprong, bracht Ritsu Doan de spanning terug maar besliste Haris Vuckic het duel uiteindelijk.

'PSV en Schwaab praten alsnog over vierde seizoen'

PSV werkt aan een terugkeer van Daniel Schwaab. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek, meldt het Eindhovens Dagblad. Schwaab besloot kort geleden om persoonlijke omstandigheden zijn aflopende contract in Eindhoven juist niet te verlengen. Hij zou nu alsnog openstaan voor een vierde seizoen in Brabantse dienst.

Vitesse heeft weinig moeite met onmachtig Willem II

Vitesse heeft eenvoudige zege geboekt bij het teleurstellende Willem II (0-2). De Arnhemmers profiteerden van fouten in de Tilburgse defensie. Ook had Vitesse zaterdagavond te maken met een aanvallend onmachtig Willem II.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen