Heracles ziet zege na dubieuze penalty aan neus voorbij gaan

11 augustus 2019, 14:15

Heracles Almelo en Fortuna Sittard hebben zondagmiddag de punten in Sittard gedeeld. De uitploeg had verreweg het meeste recht op de overwinning, maar zag de drie punten in de slotfase aan de neus voorbij gaan. Silvester van de Water zette de Heraclieden na een klein uur spelen op voorsprong. In de blessuretijd kreeg Fortuna een dubieuze penalty, die werd ingeschoten door Mark Diemers: 1-1.

Afgekeurd

Dat gebeurde na een klein kwartier spelen wel. Uit een prima uitgespeelde Heracles-aanval gaf Dessers na een combinatie met Merkel de bal breed op de vrijstaande Mauro Junior, die van dichtbij binnentikte. Op advies van de VAR werd de treffer echter alsnog afgekeurd, omdat Dessers voorafgaand aan het doelpunt een overtreding maakte op Gregoire Amiot.

Het feit dat beide ploegen op zoek moesten blijven naar de openingstreffer, kwam de amusementswaarde van het duel totaal niet ten goede. Met name Fortuna Sittard viel erg tegen en creëerde nauwelijks kansen. Aan de andere kant waren de Heraclieden vlak voor rust nog gevaarlijk, maar Osman kon een voorzet van Lennart Czyborra met het hoofd geen richting meegeven.

Geen beslissing

Fortuna-trainer Sjors Ultee trachtte met de komst van de van Everton overgenomen aanvaller Bassala Sambou voor nieuwe impulsen te zorgen en Fortuna beet vanaf dat moment ook meer van zich af. Toch kreeg Heracles de grootste kansen. Merkel had na een schot van Dessers op de buitenkant van de paal de 0-2 voor het intikken, maar Branislav Ninaj voorkwam met een sliding een doelpunt.

Koselev moest vervolgens ook handelend optreden op een schot van Mauro Junior. In het laatste kwartier kreeg Heracles, dat tot dan toe toch maar weinig te duchten had van de thuisploeg, het toch nog lastig. De Limburgers hadden een overwicht en waren in de blessuretijd nog dicht bij een doelpunt. Felix Passlack raakte echter de lat. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg na hands van Mauro Junior een dubieuze penalty. Die werd doeltreffend ingeschoten door Diemers: 1-1.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; Mica 6, Gregoire Amiot 6, Branislav Ninaj 6.5, Felix Passlack 5.5; Jorrit Smeets 6, Alex Carbonell 5 (70. Clint Essers 6), Adnan Ugur 5.5 (64. Bassala Sambou 6), Mark Diemers 5.5; Vitalie Damascan 5, Rasmus Karjalainen 4.5 (75. Agim Zeka -).

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5; Lennart Czyborra 7, Mats Knoester 6, Robin Pröpper 7 (59. Maximilian Rossmann 6.5), Navajo Bakboord 6; Mohammed Osman 7,5 (87. Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Alexander Merkel 6; Mauro Junior 6.5, Cyriel Dessers 7, Silvester van der Water 7 (70. Dabney dos Santos 6.5).

Man of the match: Mohammed Osman

*: Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling