Blom verdedigt afgekeurde goal en penalty tegen Heracles

11 augustus 2019, 16:07

Kevin Blom vindt dat hij de juiste beslissingen heeft genomen door een doelpunt van Heracles Almelo af te keuren en Fortuna Sittard in de blessuretijd een penalty te geven. Hij noemde het wel moeilijke beslissingen, maar neemt ze niet terug.

Heracles dacht in het duel via Mauro Júnior op voorsprong te komen, maar omdat Cyriel Dessers vooraf een lichte overtreding maakte werd de treffer geannuleerd. Heracles-trainer Frank Wormuth kon zijn onvrede daarover maar moeilijk verdringen en vond dat de verdediger van Fortuna over zijn eigen benen struikelde. Blom is het daar niet mee eens. "De speler raakt de tegenstander onvoorzichtig", zegt hij tegen FOX Sports. "Hij brengt hem wel ten val en dan kun je heel weinig anders dan het doelpunt afkeuren."

Lees ook: Wormuth: "De scheidsrechters verliezen de wedstrijd

Blom begrijpt dat de beslissing vanwege het lichte contact zuur is voor Heracles. "Ik kan me voorstellen dat het voor hen lastig is, maar hij brengt de tegenstander ten val en die kan daarna ook niet meer ingrijpen." De penalty die Fortuna in de absolute slotfase kreeg, maakte de woede van Heracles er niet minder op. Blom vond de strafschop terecht. "Hij raakt de bal met zijn arm. De speler gooit zich ervoor. Zijn arm gaat eerst omhoog en daarna naar beneden en daarna raakt hij de bal met zijn hand. Het is verdekt, maar wel een overtreding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen