FC Utrecht medekoploper na weer comeback tegen Zwolle

11 augustus 2019, 18:40   Bijgewerkt: 12 augustus 2019, 08:55

FC Utrecht heeft ook de tweede wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen winnend afgesloten. Het team draaide net als vorige week een achterstand snel om, ditmaal een treffer van Sander van de Streek en een raak geschoten penalty van Simon Gustafsson. Ook Willem Janssen deed nog een duit in het zakje: hij schoot een corner van Adam Maher hard achter PEC Zwolle-keeper Xavier Mous. 

FC Utrecht schoot uit de startblokken. Al in de eerste minuut passeerde Gyrano Kerk makkelijk zijn directe tegenstander Yuta Nakayama. De voorzet van de vleugelaanvaller ging gevaarlijk in de richting van Nick Venema, maar die kon zijn schot geen richting meegeven. Uitblinker Kerk probeerde het niet veel later van dichtbij, maar zag zijn poging net naast het doel van Xavier Mous vliegen.

FC Utrecht bonkte flink op de deur bij PEC en was dicht bij de 1-0 toen Kerk het vanuit een moeilijke hoek probeerde. De paal bracht redding voor de uitploeg, die werd overrompeld. Volledig tegen de verhoudingen in was het echter PEC Zwolle dat op voorsprong kwam. Gustavo Hamer schoot een vrije trap langs de muur richting het doel en FC Utrecht-keeper Maarten Paes kreeg zijn handen er niet goed tegen: 0-1.

Ondanks deze tegenslag ging FC Utrecht verder waar het gebleven was. De ploeg van John van den Brom kwam een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het PEC-doel, maar een doelpunt leverde het niet op. Kerk probeerde het in de korte hoek, maar Xavier Mous was goed bij de les en keerde het schot. Ook een halve omhaal van Kerk leverde geen doelpunt op. Utrecht was verreweg het betere team, maar vergat zichzelf te belonen. Een schot van Simon Gustafsson werd door Mous gestopt en de rebound viel voor de voeten van Issah Abass. Mous herstelde zijn eigen foutje en hield de inzet van Abass knap uit zijn doel.

Door de achterstand gaf PEC Zwolle steeds meer ruimte weg achterin en de uitploeg moest goed uitkijken voor de snelle aanvallers van Utrecht. Toch profiteerde de thuisploeg daar niet of nauwelijks van. Het spel viel na de twee snelle doelpunten enigszins stil en lange tijd werden er nauwelijks kansen gecreëerd door beide ploegen. Toch was het de thuisploeg die uiteindelijk toesloeg en wel via een corner. Maher bracht de bal goed voor het doel en uiteindelijk viel deze voor de voeten van Willem Janssen, die niet twijfelde en hard raak schoot.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 7, Justin Hoogma 6,5, Leon Guwara 6; Sander van de Streek 7, Adam Maher 6,5, Simon Gustafsson 7; Gyrano Kerk 7,5, Issah Abass 6,5 (Rico Strieder -), Nick Venema 5,5 (Patrick Joosten 6)

PEC Zwolle: Xavier Mous 6,5; Gustavo Hamer 6,5 (Sai van Wermeskerken -), Etienne Reijnen 6, Rick Dekker 6, Kenneth Paal 5; Dean Huiberts 5 (Jarno Westerman -), Zian Flemming 6,5, Yuta Nakayama 5; Iliass Bel Hassani 6, Lennart Thy 4,5, Dennis Johnsen 4,5

Man of the Match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen