Bacuna kiest vanwege concurrentie bij Oranje voor Curaçao

12 augustus 2019 – Juninho Bacuna heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Curaçao. De 22-jarige middenvelder van Huddersfield Town vindt de concurrentie bij het Nederlands elftal te groot. "Op mijn positie lopen jongens als Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum", laat Bacuna weten aan Voetbal International.

Bacuna kiest vanwege concurrentie bij Oranje voor Curaçao

Bondscoach Remko Bicentini maakte zich al tijden sterk voor Bacuna, wiens broer Leandro al 26 interlands voor Curaçao speelde. "Elke interlandperiode was het raak", zegt de oud-speler van FC Groningen tegen VI. "Dat geeft ook meteen aan hoe serieus hij is."

Vanaf een afstand zag Bacuna hoe de nationale ploeg van Curaçao zich ontwikkelde. "Een paar jaar geleden stelde het nationale elftal nog niet veel voor. Tegenwoordig spelen ze om de prijzen. Er staat echt een goed elftal. Het doel is om het WK in Qatar te halen. Dat wordt een hele uitdaging, maar ik wil graag proberen geschiedenis te schrijven met het elftal."

Bacuna is net begonnen aan zijn tweede seizoen voor Huddersfield Town. Afgelopen jaar degradeerde hij met The Terriers uit de Premier League. Bij die club ligt de geboren Groninger nog twee seizoenen vast.

Eredivisie

gerelateerd