RKC accepteert straf met portie tegenzin: "Zaalvoetbal"

12 augustus 2019, 16:51

Bij veel Eredivisie-duels van het afgelopen weekend speelde de arbitrage een hoofdrol en dat was ook het geval bij RKC Waalwijk - AZ (0-2). Jurien Gaari kreeg een directe rode kaart, waar RKC het niet mee eens was. Ondanks dat heeft de club maandag het voorstel van de KNVB geaccepteerd.

De KNVB heeft hem een straf van drie duels opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. RKC accepteert de straf, maar doet dat met tegenzin. ''Als dit de tendens wordt, dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren. Voetbal is en blijft een contactsport, waar stevige duels worden uitgevochten", zegt directeur Frank van Mosselveld in een reactie.

"Het feit dat er niet gesproken wordt over dat Juriën wel degelijk de bal speelde, is typerend hoe we in Nederland dit soort situaties beoordelen. In de Premier League zou je voor zo'n tackle op de bal een staande ovatie krijgen. Gezien alles tegenwoordig wordt weggeschreven onder de noemer 'gevaarlijk spel' heeft het voor ons geen zin om in beroep te gaan en hem nog langer kwijt te zijn. We leggen ons dan ook neer bij het besluit van de KNVB.''

Gaari mist de wedstrijden tegen FC Twente (uit) en ADO Den Haag (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen