Spoorboekje: terugblikken op Ajax, speler op komst bij Feyenoord

14 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 14 augustus.

Nieuws

Ié naar Feyenoord

Edgar Miguel Ié heeft zijn Feyenoord-contract al getekend (zie hieronder) en is het wachten op de officiële bekendmaking. Grote kans dat Feyenoord vandaag met witte rook komt. De Rotterdammers gaan de 25-jarige verdediger huren van Trabzonspor.

Specials

Ajax is de erfenis van 'Tottenham-thuis' nog niet helemaal kwijt 

Voor het eerst sinds de pijnlijke uitschakeling tegen Tottenham Hotspur wapperden dinsdagavond de Champions League-vlaggetjes weer in de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de omstandigheden, opponent en CL-fase totaal anders waren dan drie maanden eerder, ging het nog veel over de verloren halve finale en was er zelfs nog even vergelijkbaar angstzweet. Duidelijk werd dat de Amsterdammers de erfenis van die verloren finale in meerdere opzichten nog niet helemaal kwijt zijn.

Wedstrijden

Liverpool - Chelsea (21.00 uur)

Een Engels onderonsje in het Turkse Istanboel. En niet zomaar één, want Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-winnaar Chelsea gaan in het stadion van Besiktas strijden om de Europese Super Cup. Vanzelfsprekend is het team van trainer Jürgen Klopp de favoriet om de prijs te winnen. In zijn selectie heeft de Duitser niet alleen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum opgenomen, maar ook het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever (17).

FC Zürich - St. Gallen (19.00 uur)

Met slechts twee punten uit vier wedstrijden is FC Zürich ondermaats begonnen aan het nieuwe seizoen. De van FC Groningen overgekomen Mimoun Mahi had zich zijn eerste weken in Zwitserse dienst ongetwijfeld anders voorgesteld. De aanvaller scoorde tot nu toe één keer en miste afgelopen weekend een penalty tegen Neuchâtel Xamax (2-2). Tegen St. Gallen gaat hij vanavond voor sportieve revanche.

Voetbal op tv

21.00 uur: Liverpool - Chelsea, Veronica & Ziggo Select, live verslag van de Europese Super Cup

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbaltalkshow

01.30 uur: Orlando City - Sporting Kansas City, FOX Sports 4, live verslag van het MLS-duel

04.30 uur: LA Galaxy - FC Dallas, FOX Sports 4, live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen