Ajax na zwaarbevochten zege in play-offs Champions League

13 augustus 2019, 22:31

Ajax heeft ten koste van PAOK Saloniki de vierde voorronde van de Champions League bereikt. De Amsterdammers hadden het in eigen huis lang niet altijd even gemakkelijk, maar mede door twee benutte penalty's van Dusan Tadic boekte het elftal van Erik ten Hag een overwinning die wel degelijk terecht was: 3-2. Nicolás Tagliafico maakte het andere Amsterdamse doelpunt.

Tadic huilt, Tadic lacht

Wie had verwacht dat het een makkie zou worden voor Ajax, kwam bedrogen uit. De Grieken voetbalden vanaf het begin prima mee met Ajax en kregen na een klein kwartier spelen zelfs de eerste kans van het duel. Chub Akpom mocht vrij schieten, maar schoot de bal over. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de Amsterdammers wel beter in het spel.

Gepaard met grote kansen ging dat niet. Ajax hield de rijen achterin een tijdlang ook gesloten, maar na ruim twintig minuten keek het toch tegen een achterstand aan. Uitgerekend Diego Biseswar was degene die PAOK op voorsprong punterde. Onze landgenoot schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-1. Een kleine tien minuten later kreeg Ajax dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Tadic miste de penalty na een duw in de rug bij David Neres.

De Amsterdammers lieten het er niet bij zitten en bleven de aanval zoeken. Het leverde eerst een kans op voor Tagliafico (redding uitblinker Alexandros Paschalakis in de korte hoek) en even later opnieuw een penalty na een handsbal. Tadic ging opnieuw achter de bal staan en schoot dit keer wél raak: 1-1.

Ajax klaart karwei in slotkwartier

Direct na rust was het Ajax dat het eerste plaagstootje uitdeelde. Hakim Ziyech haalde uit; Paschalakis kon nog nét een hand achter de bal krijgen. Uit de toegekende corner was Nicolás Tagliafico er dicht bij, maar de Argentijn kon niet scoren. Vervolgens was het opnieuw Biseswar die van zich deed spreken. Hij gaf een listig balletje voor, maar Dimitrios Pelkas kwam een teen tekort om de 1-2 aan te tekenen.

Na een uur spelen was David Neres dicht bij de 2-1, maar de Braziliaan kon Ajax niet op voorsprong schieten. Ajax bleef daarop beter en moest enkel waken voor Griekse counters. Daarbij had het geluk dat Pelkas de bal een keer knullig verspeelde. Tien minuten voor tijd vond Tagliafico wél het net. De Argentijn kopte bijzonder knap binnen uit een corner van Ziyech: 2-1.

Vijf minuten voor tijd schoot Tadic Ajax helemaal in veilige haven. Dat gebeurde opnieuw uit een penalty, die Ajax kreeg nadat Tagliafico naar de grond werkt gewerkt. In de absolute slotfase zorgde Biseswar met zijn tweede van de avond nog heel even voor spanning, maar die treffer kwam te laat. Zo zijn de Amsterdammers nog volop in de race om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Om het hoofdtoernooi van het miljoenenbal te bereiken, zal afgerekend moeten worden met APOEL Nicosia.

Opstelling en beoordelingen*  

Ajax: André Onana 6.5; Nicolás Tagliafico 7.5, Joël Veltman 6.5, Lisandro Martínez 7, Noussair Mazraoui 6; Donny van de Beek 7 (86. Dany de Wit -), Daley Blind 6.5; Razvan Marin 6 (46. Sergino Dest 7); David Neres 6.5 (77. Klaas-Jan Huntelaar -), Dusan Tadic 7.5, Hakim Ziyech 7.5

Man of the match: Dusan Tadic

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen