De Boer nuanceert én verduidelijkt uitspraken over geldverdeling

14 augustus 2019, 22:54

Frank de Boer heeft zijn uitspraken over het vrouwenvoetbal die hij dinsdag deed enigszins in perspectief geplaatst. De oefenmeester kwam opvallend in het nieuws, nadat hij het 'belachelijk' vond dat vrouwen en mannen hetzelfde zouden moeten verdienen in de voetballerij. Uiteraard ging het hem niet om het geslacht, maar veel meer over de groei van de sport.

Dat schrijft hij op zijn Twitteraccount. 'Als je het in volledige context leest, is mijn standpunt dat ik groot respect heb voor het vrouwenvoetbal en ik vind het geweldig om de groei te zien, internationaal en in de Verenigde Staten', schrijft De Boer, die bedoelde dat de financiële beloning gepaard moet gaan met de groei in het vrouwenvoetbal. En dat dát geldt voor elke sport, ongeacht uitgevoerd door man of vrouw.

Atlanta United nam desgevraagd afstand van de uitspraken van De Boer, die zijn excuses maakt voor de afleiding rondom zijn team, dat in de nacht van woensdag op donderdag ook een finale speelt. 'Ik ben trots om onderdeel te zijn van een club die gelijkheid omarmt', schrijft de immer realistische coach.

Lees ook: De Boer noemt gelijke vergoedingen vrouwen 'belachelijk'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen