Van Dijk voorzag heldenrol voor doelman Adrián

15 augustus 2019, 08:27   Bijgewerkt: 15 augustus 2019, 09:00

Hij zat tien dagen geleden nog zonder club, maar doelman Adrián vervulde woensdagavond een heldenrol in de Europese Super Cup. In de strafschoppenserie pakte de 32-jarige Spanjaard een strafschop van Chelsea-aanvaller Tammy Abraham, waardoor Liverpool aan het langste eind trok. Virgil van Dijk zag het al een beetje aankomen.

"Ik ben erg blij dat Adrián de laatste pakte. Ik zei hem voor de penalty's dat hij de held kon worden. En dat is hem gelukt. Ik ben heel blij voor hem en voor de club", aldus Van Dijk tegenover BT Sport. Adrián stond op doel omdat eerste keeper Alisson Becker onlangs geblesseerd raakte. Simon Mignolet, vorig seizoen de tweede keus, maakte onlangs de overstap naar het Belgische Club Brugge.

In Istanboel moest een strafschoppenserie uitkomst bieden omdat na 120 minuten een 2-2 stand op het scorebord prijkte. "Het was voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd om te kijken. Chelsea speelde goed en wij hadden momenten waarin we het heel goed deden. Met name aan het begin van de tweede helft zetten we ze onder druk en creëerden we goede kansen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen