Groningen geeft middenveld impuls met El Messaoudi

15 augustus 2019 – FC Groningen is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Ahmed El Messaoudi. De middenvelder heeft zich donderdag verbonden aan de Eredivisie-club, die hem overneemt van KV Mechelen. De 24-jarige Marokkaan heeft voor drie jaar getekend bij Groningen.

Groningen geeft middenveld impuls met El Messaoudi

Vorig seizoen speelde El Messaoudi al in de Eredivisie, bij Fortuna Sittard. Daar was hij een belangrijke schakel op het middenveld. El Messaoudi had nog een contract bij Mechelen, maar die verbintenis is afgekocht door Groningen. De Marokkaan, die 140 wedstrijden in het profvoetbal in de benen heeft, wordt bij Groningen met open armen ontvangen. "Voor het middenveld, waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde spelers, waren wij nog op zoek naar een speler die voor extra balans zorgt binnen onze selectie. Het liefst een speler met veel voetballend vermogen en fysieke kracht", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"In die zoektocht zijn we uitgekomen bij Ahmed. Hij heeft afgelopen seizoen bij Fortuna Sittard laten zien over veel voetballend vermogen te beschikken, daarnaast kan hij zowel controlerend spelen op het middenveld als belangrijk zijn in het meepikken van doelpunten en assists. Ahmed beschikt over prima fysieke voorwaarden en geeft ons daarmee extra body en lengte. Het is tevens prettig dat hij met zijn 24 jaar en zijn ervaringen in zowel België als Nederland ook op dat gebied wat toevoegt aan onze relatief jonge selectie. Wij zijn heel blij dat we erin geslaagd zijn hem over te nemen van KV Mechelen." El Messaoudi heeft één interland voor Marokko gespeeld.

Eredivisie

gerelateerd