Groningen slaat toe: Asoro wordt gehuurd van Swansea

15 augustus 2019 – Twee versterkingen op één dag voor FC Groningen. Eerder werd Ahmed El Messaoudi aan boord gehaald en vanavond is ook de deal met Joel Asoro beklonken. De twintigjarige Zweed wordt voor een jaar gehuurd van Swansea City. Groningen heeft een optie tot koop bedongen.

Groningen slaat toe: Asoro wordt gehuurd van Swansea

Asoro kan als buitenspeler en als spits uit de voeten. De Zweedse aanvaller koos in 2015 voor een transfer naar Sunderland, waar hij in het seizoen 2016/2017 de jongste speler ooit was namens Sunderland in de Premier League. Hij tekende daarna bij Swansea City, waar hij tot veertien optredens kwam in het Championship. Hij heeft in Wales nog een contract tot 2022.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus verwacht dat Asoro gaat imponeren in de Eredivisie. "Zoals eerder aangegeven, wilden wij vanuit de analyse die we van de selectie hebben gemaakt heel graag snelheid en diepte toevoegen aan het team. Dat is gelukt met Gabriel Gudmundsson en nu ook met Joel Asoro. Joel is enorm snel en heeft diepte in zijn spel. Hij staat bekend als een groot talent in Zweden en heeft op heel jonge leeftijd al de overstap gemaakt naar Engeland, waar hij het eerst bij Sunderland uitstekend heeft gedaan."

Volgens Fledderus heeft Groningen op het juiste moment toegeslagen. "Bij Swansea kwam hij afgelopen seizoen tot de nodige wedstrijden, maar richting dit seizoen kwam hij niet echt in de plannen van de manager voor. Wij hebben Joel nu kunnen huren voor een seizoen met een optie tot koop. Dat hij enorm talentvol is, is duidelijk. Joel kiest bewust voor FC Groningen, waar bewezen is dat jonge talenten zich goed kunnen ontwikkelen en een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Hij krijgt bij ons de kans om zijn talent te laten zien en dan is het aan hem om ons allemaal te overtuigen."

Eredivisie

gerelateerd