Eredivisie-schema overhoop door Europese successen

16 augustus 2019, 10:10   Bijgewerkt: 16 augustus 2019, 11:52

Het feit dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zich hebben geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van de Europese toernooien, zorgt voor veel veranderingen in het Eredivisie-schema. Zo komt zowel Ajax als PSV volgende week niet in actie in de derde speelronde van de Eredivisie en worden er in dat weekend slechts zeven Eredivisie-duels gespeeld.

Ajax

Het duel van Ajax met Fortuna Sittard werd door de KNVB eerder al verplaatst naar 25 september door de Europese verplichtingen van de Amsterdammers. Ajax speelt morgen (zaterdag) uit tegen VVV-Venlo en komt daarna liefst veertien dagen niet in actie in de Eredivisie. Pas op 1 september, uit tegen Sparta Rotterdam, speelt het team van Erik ten Hag weer een competitieduel. De focus kan daardoor volledig op het tweeluik met APOEL Nicosia in de voorronde van de Champions League op 20 en 28 augustus.

PSV

Net als Ajax komt ook PSV volgend weekend niet in actie in de Eredivisie. Het duel van PSV met FC Groningen is door de KNVB naar woensdag 25 september verplaatst. PSV kan zich daardoor ook volledig storten op de kwalificatieduels met Apollon Limassol. Die duels worden op donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus gespeeld.

Feyenoord en AZ

Het duel tussen Feyenoord en AZ, dat ingepland stond op zondag 25 augustus, wordt een maand verschoven wordt naar 26 september. Feyenoord speelt op 22 en 29 augustus tegen Hapoel Beer Sheva, terwijl AZ het op diezelfde dagen opneemt tegen FC Antwerp. Dat heeft ook gevolgen voor een andere wedstrijd in de Eredivisie. PEC Zwolle tegen Sparta Rotterdam gaat op 25 augustus van 14.30 uur naar 16.45 uur, omdat Feyenoord - AZ daar is weggevallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen