AZ verkeert in topvorm: "De jongens stralen veel plezier uit"

16 augustus 2019, 14:27   Bijgewerkt: 16 augustus 2019, 14:35

Het gaat AZ voor de wind in het nieuwe seizoen. De Alkmaarders staan bovenaan in de Eredivisie en overleefden twee voorrondes in de Europa League. Donderdag werd FC Mariupol overtuigend met 4-0 verslagen, maar trainer Arne Slot heeft de knop alweer omgezet. Zondag wacht namelijk het 'thuisduel' met FC Groningen in Den Haag.

Door doelpunten van Calvin Stengs, Thomas Ouwejan, Stijn Wuytens en Sergey Yavorskiy (eigen goal) bereikte AZ donderdag de play-offs van de Europa League. "Als je na zo'n wedstrijd naar huis rijdt, dan ben je eigenlijk al weer bezig met de volgende tegenstander: Groningen. Dat is weer een heel pittige tegenstander, denk ik. Groningen is een ploeg waar je moeilijk tegen scoort. Ze kunnen goed op de nul spelen. Een geduchte tegenstander", blikt Slot in gesprek via de officiële clubkanalen vooruit op de komende Eredivisie-wedstrijd.

AZ speelde in het nieuwe seizoen zes keer, won vier maal en incasseerde nog geen enkel tegendoelpunt. "De jongens stralen veel plezier uit. Ze hebben echt zin te voetballen. Op het moment dat je wint en goed speelt, dan wil je dat elke keer weer. Maar ze moeten blijven beseffen dat we zo goed spelen, juist omdat ze er zoveel energie in stoppen en zo hard werken met elkaar. Om zoiets op te brengen om de drie à vier dagen vraagt heel veel."

Weer in Den Haag

AZ kan voorlopig nog niet terecht in het eigen AFAS Stadion en zal tegen FC Groningen wederom in het stadion van ADO Den Haag aantreden. "Ik vond het vooral bijzonder om te zien hoe alles was geregeld in Den Haag", is Slot complimenteus. "Ik heb al vaker gezegd dat de manier waarop we ontvangen zijn heel mooi was. Maar als je ziet wat de mensen van AZ allemaal hebben gedaan om ons thuis te laten voelen: fantastisch. Net zoals, en niet in de laatste plaats, onze supporters. Ze hebben er een heerlijke sfeer van gemaakt. Het was een overwinning van de hele club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen