Troost over Tapia: "Wellicht anders moeten verwoorden"

16 augustus 2019, 18:55   Bijgewerkt: 16 augustus 2019, 19:27

Feyenoords technisch directeur Sjaak Troost neemt zijn woorden over Renato Tapia niet terug. De interim directeur vond dat de middenvelder uit Peru deze window moest vertrekken ('Ik laat me niet in de maling nemen door Tapia') en dat interview ging een eigen leven leiden. "Het werd een hot item. Ik had me misschien anders moeten verwoorden, maar ik verander niet van mening."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van de Rotterdammers. "Het enige dat ik heb gezegd, is dat het in het belang van Feyenoord niet zo kan zijn dat spelers gratis weglopen als we er zoveel geld voor hebben betaald", legt Troost zijn uitspraak nogmaals uit. "Renato is een goed mens, een goede voetballer. Maar dat is niet de issue. Ik zit hier voor de club en alleen dat belang geldt. Ik maak me er misschien niet populair mee, so be it." Voor het einde van de transferwindow komt er nog een gesprek met de Peruviaan.

Lees ook: Troost wil dat Tapia vertrekt bij Feyenoord: "Ik pik dit niet"

Ook ging Troost in op het feit dat Dirk Kuyt een grote rol speelt bij de Rotterdammers op technisch gebied. "Als hij naar Liverpool belt, gaat het allemaal een stuk makkelijker. Het opent heel veel deuren en ik heb hem gevraagd om in deze turbulente periode te helpen", aldus Troost, die ook om tafel zat met Robin van Persie. "Die heeft ook aangeboden om te helpen. Dan maak ik daar graag gebruik van."

Met hen stelde de interim technisch directeur een selectie samen waarover hij zeer tevreden is. "Zeker als ik in acht neem als iedereen fit is, dan ben ik diktevreden." Tot dusver was dat nog niet het geval en dat was een hard gelag voor Troost. "Dat was een kink in de kabel, anderzijds gaf dat voor jeugdspelers ook een podium om zich te laten zien. Daar zijn we enthousiast over, maar gaat met vallen en opstaan. Daar krijgt Jaap Stam dan ook de tijd voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen