Kampioen Galatasaray met Babel pijnlijk onderuit bij Denizlispor

16 augustus 2019, 21:38

Galatasaray is het nieuwe seizoen in Turkije zeer slecht begonnen. De ploeg met Ryan Babel in de basis ging als regerend kampioen vrijdagavond onderuit bij het gepromoveerde Denizlispor: 2-0. Tot overmaat van ramp miste de topclub ook nog een strafschop, die werd gegeven na ingrijpen van de VAR.

Na ruim een half uur had Galatasaray de ideale kans om het seizoen goed te beginnen, maar Selçuk ?nan schoot de gegeven penalty heel matig in: het was niet de eerste kans die om zeep werd geholpen door de bezoekers, die heer en meester waren. Niet veel later na de gemiste penalty kreeg Marcao echter onnodig een tweede gele kaart en moest Galatasaray met een man minder verder: het tij keerde volledig.

Het bracht Fatih Terim tot de beslissing om middenvelder Ryan Donk binnen de lijnen brengen voor Jean Michaël Seri in de pauze. Met Donk hield Galatasaray lang stand, maar moest het uiteindelijk toch het onderspit delven. Met een knap schot van buiten het zestienmetergebied schoot Recep Niyaz een kwartier voor tijd de 1-0 binnen, die diep in blessuretijd werd verdubbeld. Hugo Rodallega Martínez maakte de slechte start van Babel en consorten compleet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen