Vitesse verslaat PEC na de rust en brengt mooi Curovic-eerbetoon

16 augustus 2019, 22:04   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 10:12

Vitesse heeft in een wedstrijd met twee gezichten afgerekend met PEC Zwolle: 3-0. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard en was - op het eerbetoon aan clubicoon Dejan Curovic na - niet goed. De tweede helft was een stuk leuker en Vitesse kwam al snel op 1-0 door een benutte strafschop van Tim Matavz. PEC kon geen vuist meer maken en door doelpunten van Vjatsjeslav Karavajev en Bryan Linssen liepen de Arnhemmers uit naar 3-0.

De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van Vitesse-clubicoon Dejan Curovic. De Serviër overleed afgelopen week op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Hij speelde zes jaar voor de club uit Arnhem en vlak voor de aftrap volgde er een indrukwekkende minuut stilte voor de voormalig profvoetballer.

PEC Zwolle was dichtst bij een doelpunt toen Gustavo Hamer mocht aanleggen voor een vrije trap. Waar de verdediger in Utrecht nog scoorde uit een vrije trap, schoot hij hier hoog over. Het begin van de tweede helft maakte veel van de saaie eerste goed. Net als in Utrecht ging het voor PEC mis in de eerste minuten van het tweede bedrijf: Etienne Reijnen maakte hands en de bal ging op de stip.

Tim Matavz miste in eerste instantie, maar doordat Linssen attent reageerde was het alsnog 1-0. Althans, dat is wat iedereen dacht. De VAR dacht er anders over en had gezien dat Linssen te vroeg ingelopen was. De scheidsrechter deelde deze mening en de strafschop moest opnieuw genomen worden omdat ook PEC-spelers te vroeg inkwamen. Wederom was het Matavz die achter de bal ging staan en nu schoot de spits wel raak.

PEC Zwolle was nog wel snel dicht bij de gelijkmaker via Hamer. De back kwam het strafschopgebied van Vitesse binnen, maar vond Thulani Serero op zijn weg. PEC moest het dit duel vooral hebben van spaarzame uitbraken en daar was de actie van Hamer een goed voorbeeld van.

Vitesse verdubbelde in de 63e minuut de score. Matavz zag Karavajev in zijn ooghoek en bracht de Rus in scoringspositie. Hij verzaakte niet en schoot van dichtbij raak. Het Zwolse verzet was nu gebroken en Vitesse wist dat het de buit binnen had. Het werd nog mooier voor de Arnhemmers want Linssen zorgde ook nog voor de 3-0. De acties vooraf van Charly Musonda en Matavz waren misschien nog wel mooier dan het doelpunt zelf. De snelle Musonda bereikte Matavz en die zette Linssen met een fraai hakje vrij voor Mous.

PEC kon niks meer uitrichten en Vitesse speelde de wedstrijd rustig uit. Vitesse is tenminste voor een dag koploper van de Eredivisie en heeft de zaken vooralsnog prima voor elkaar. De Arnhemmers zijn nog altijd ongeslagen en komen door de overwinning op PEC op zeven punten. PEC heeft nog altijd niet gewonnen en is met nul punten nu de hekkensluiter in de Eredivisie: er zijn grote zorgen voor John Stegeman. 

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remco Pasveer 6.5; Vacheslav Karavajev 7, Armando Obispo 6.5, Daniel Doekhi 6.5, Max Clark 6; Riechedley Bazoer 6, Matus Bero 6 (43. Thulani Serero 6) , Bryan Linssen 7.5; Jay-Roy Grot 5.5 (60. Charly Musonda -), Tim Matavz 6.5, Oussama Tannane 6 (84. Navarone Foor -).

        

PEC Zwolle: Xavier Mous 6; Kenneth Paal 5.5, Etienne Reijnen 5.5, Rick Dekker 5.5, Gustavo Hamer 6; Thomas Bruns 5.5 (66. Jarno Westerman 5.5), Zian Flemming 5.5 (81. Dean Huiberts -), Pelle Clement 5.5; Dennis Johnsen 6 (78. Stanley Elbers -), Lennart Thy 6, Ilias Bel Hassani 6

Man of the match: Tim Matavz

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen