Schöne scoort uit vrije trap bij succesvol debuut in Coppa

16 augustus 2019, 22:21

Lasse Schöne heeft een uitstekend debuut gemaakt bij Genoa. In de Coppa Italia begon de middenvelder tegen het kleine Imolese vrijdagavond in de basis en binnen een half uur was het duel - zoals het zou moeten - met drie doelpunten al beslist. In de tweede helft zette de oud-Ajacied zelf ook nog zijn naam onder een doelpunt: 4-1.

Al na twee minuten kreeg Genoa een strafschop en hoewel Schöne ze bij Ajax een tijdje nam, is dat bij Genoa nog niet het geval. Domenico Criscito ging achter de bal staan en schoot binnen. Binnen het half uur zorgden Riccardo Saponara (kopbal uit de rebound) en Paolo Ghiglione (uit een corner) voor de snelle beslissing in het bekerduel.

Daarna liet de ploeg de touwtjes ook wat vieren en kon invaller Isnik Alimi snel na de pauze de eretreffer maken namens de bezoekers. Spannend werd het niet en dat kwam mede door een knappe vrije trap van Schöne: een kwartier voor tijd bepaalde hij de eindstand met een simpele vrije trap. Daarmee gaat Genoa de koker in voor de volgende ronde van de Coppa Italia.