Slutsky hield Serero vanwege transferperikelen buiten basiself

17 augustus 2019, 12:56

Thulani Serero was vrijdagavond een opvallende afwezige in de basiself van Vitesse voor het thuisduel met PEC Zwolle. De Zuid-Afrikaan werd wegens transferperikelen niet opgesteld door Leonid Slutsky. Dat erkent de Russische oefenmeester tegenover De Telegraaf.

Serero staat op het punt zijn loopbaan te vervolgen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij bij het Al Jazira van trainer Jurgen Streppel aan de slag kan. Op dit moment steggelen de clubs nog over een bankgarantie, maar naar verwachting wordt de deal snel beklonken. De verkoop van Serero levert Vitesse naar verluidt één miljoen euro op.

Dat de Zuid-Afrikaan niet startte tegen PEC Zwolle, begreep hij. "De transfer speelt toch door mijn hoofd. Het was een goede beslissing om op de bank te beginnen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is over mijn toekomst", zegt Serero, die vlak voor rust alsnog binnen de lijnen kwam als vervanger van de geblesseerde Matus Bero. "De ploeg had me nodig en dan moet je er staan."

Bazoer baalt

Als het aan Riechedly Bazoer ligt, blijft Serero bij Vitesse. "Het klikt tussen ons. We hebben eerder ook al samengespeeld bij Ajax en het voelt vertrouwd, dat ik weer naast hem sta. Iedereen weet dat Thuli een fantastische speler is en ik hoop dat hij blijft. Dat heb ik hem ook verteld, maar de keuze is natuurlijk aan hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen