Matig Bayer wint, Weghorst scoort en Klaassen onderuit

17 augustus 2019, 17:24   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 19:33

Peter Bosz heeft een moeizame start gekend in de Bundesliga, maar kon aan het einde van de middag wel drie punten bijschrijven tegen het gepromoveerde Paderborn (3-2). Dat gold ook voor Borussia Dortmund (5-1) en de scorende Wout Weghorst met VfL Wolfsburg (2-1). Jeremiah St. Juste kon bij zijn debuut niet winnen met FSV Mainz 05 (3-0 verlies), terwijl Davy Klaassen eveneens verloor met Werder Bremen: 1-3.

Zoals altijd was er spektakel bij Bayer, maar niet op de manier die Bosz graag ziet. Tot twee keer toe gaf zijn elftal een verkregen voorsprong (eerst door Leon Bailey, later door uitblinker Kai Havertz) namelijk in de eerste helft weg, waarin het er achterin niet goed uitzag. Bovendien ontsnapte verdediger Wendell - die hands maakte op de doellijn - aan rood, omdat Streli Mamba na diens handsbal voor de 2-2 tekende.

Uiteindelijk kwam er wel een zege, omdat Bosz zijn elftal in de pauze had geïnstrueerd om iets gecontroleerder aan te vallen. Kevin Volland was eerder met een kopbal dichtbij de winnende, maar was dat even later alsnog. Na een heerlijke steekpass van Havertz op Wendell schoot hij de 3-2 binnen. In de laatste twintig minuten bleef Leverkusen overeind tegen Paderborn, dat Bosz wel huiswerk gaf. In de eindfase miste Bayer nog twee á drie opgelegde kansen.

{image[336137][right-half][]}Borussia Dortmund - FC Augsburg 5-1

Na nog geen halve minuut leek ook BVB een moeilijke wedstrijd te krijgen zoals Bayern München vrijdagavond had, want Florian Niederlechner tikte na ruim twintig seconden uit een mooie aanval het openingsdoelpunt binnen voor de bezoekers. Binnen drie minuten was het echter alweer gelijk, nadat Paco Alcacer bijzonder oplettend was in de rebound namens Dortmund, dat met aanwinsten Nico Schultz en Thorgan Hazard speelde. Julian Brandt zat op de bank en hij zag hoe het duel voor het uur beslist werd.

Eerst profiteerde Jadon Sancho van wederom een foutje van keeper Tomas Koubek, die bij het openingsdoelpunt van BVB het schot ook al niet klem had. Twee minuten later kwam aanvoerder Marco Reus op het formulier na weer twijfelend ingrijpen van de uitkomende Koubek, gevolgd door de 4-1 van Alcacer direct daarna met een hard schot in de bovenhoek. In het laatste half uur kon Borussia het duel rustig uitspelen en mocht Brandt zijn Bundesliga-debuut namens Dortmund nog maken en scoren: hij bepaalde de eindstand op 5-1.

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2-1

Wout Weghorst heeft het nieuwe seizoen bij Wolfsburg direct opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller schoot na exact een uur de tweede knap in de verre hoek binnen namens de thuisploeg, Kingsley Ehizibue - die in de basis begon bij zijn nieuwe club - werd het slachtoffer. Maximilian Arnold had na ruim een kwartier de score geopend, waardoor Wolfsburg een probleemloze zaterdagmiddag kende. Simon Terodde maakte in blessuretijd pas de aansluitingstreffer namens de gasten. 

Overige uitslagen:

SC Freiburg - FSV Mainz 05 3-0

Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen